USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Директор Луцького училища заплатить 10 тисяч штрафу за «благодійні внески»

1 Квітня 2013 12:08
Директора луцького ВПУ визнали винним у незаконному вимаганні так званих «благодійних внесків» зі студентів та оштрафували на 10 тисяч гривень.

Такий вирок 1 квітня оголосив Луцький міськрайонний суд, – пише IA ZIK.

За версією прокуратури, директор луцького училища упродовж трьох років вимагав із батьків студентів, що вступили до навчального закладу, так звані благодійні внески. За цей час внести такі «пожертви» на рахунок довелося десяткам осіб, а обсяг сум вимірюється десятками тисяч гривень.

Правоохоронці стверджували, що директор встановлював конкретний обсяг «благодійного внеску».

Окрім того, прокуратура переконувала, що у ВПУ студентам доводилося платити і за проходження практики.

Натомість, захист та підсудний стверджували, що грошей зі спудеїв ніхто не вимагав. Батькам нібито завше пояснювали, що сплати – добровільні. А ці кошти йшли на потреби ВПУ, зокрема – на ремонти. Директор наголосив, що обіг грошей був безготівковий, тож ніякі зловживання неможливі у принципі. Якщо навчальному закладу були потрібні кошти, доводилося звертатися до керівництва благодійного фонду.

Однак, головуючий у справі Андрій Сівчук визнав, що наявних у справі доказів достатньо для доведення вини освітянина. Отож, чоловіка визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 183 Кримінального кодексу України (незаконна вимога оплати за навчання у державних чи комунальних навчальних закладах).

Все ж, на думку правосуддя, виправлення директора училища можливе без ізоляції від суспільства, хоча санкція цієї статті ККУ передбачала позбавлення волі до трьох років. Отож, Сівчук як міру покарання обрав для нього штраф обсягом 10 тисяч гривень та заборону обіймати «хлібні» посади в галузі освіти терміном на рік.

Однак, захисник директора Марчук одразу заявив, що не погоджується із вироком суду. Отож, засуджений оскаржуватиме його в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вася Показати IP 1 Квітня 2013 14:26
А в захисника Марчука ініціалів немає...????
НІНА Показати IP 3 Квітня 2013 16:38
А яке ВПУ?
ФАКТ Показати IP 5 Квітня 2013 00:03
яке було Луцьким пту-9.Марчук М.С.
собаці - собача Показати IP 6 Липня 2013 19:37
кальпель Сьогодні, 18:42 Батову. Ще ні один мужлан з таким світоглядом, як у тебе, добром не закінчував! Май це на увазі і не чекай безхмарного майбутнього! Почалось з - Слава...Срака...Сукин син ..Собака...-

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus