USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Директора училища культури судили за зловживання бюджетними коштами

29 Липня 2013 20:40
Луцький міськрайонний суд Волинської області притягнув до адміністративної відповідальності директора державного училища культури і мистецтв імені Ігора Федоровича Стравінського за недоцільне використання бюджетних коштів.

Проте через апеляцію чоловік домігся скасування рішення суду, - інформує Під прицілом

Так, чоловік опинився на лаві підсудних через те, що згідно ревізії фінансово-господарської діяльності державного училища культури і мистецтв імені Ігора Федоровича Стравінського витрачав виділені бюджетні кошти в незрозумілих цілях.

Відомо, що кошти передбачалися на проведення фінансово-господарських операцій, щодо представлення комплектуючих частин для створення проектора на суму 93 196 гривень.

Отож, директор училища попередньо перерахував кошти за виготовлення та монтаж металевої огорожі, але робота в той момент фактично виконана не була і вартувала 105 651,42 гривень.

Також правопорушник включив неправдиві дані до бюджетних запитів, що призвело до зайво врахованих видатків на оплату праці й завищило обсяги платні на 438 625 гривень.

Окрім цього, чоловік здійснив закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти без застосування визначених законом процедур. Так, на послуги з поточного ремонту приміщень навчального корпусу витратили 196 430 гривень та 144 052 гривень. Також було закуплено послуги з поточного ремонту приміщень навчального корпусу на 273 427 гривень.

Постановою Луцького міськрайонного суду Волинської області правопорушника було визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень і накладено на нього стягнення у виді штрафу в розмірі 12 тисяч гривень.

Однак чоловік вирішив подати апеляцію. У поданій апеляційній скарзі директор училища зазначає, що адміністративне стягнення за таке правопорушення може бути накладене протягом трьох місяців з дня виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Також намагався запевнити суд, що він був директором училища, але не був членом комітету з державних закупівель училища, отож він не може бути суб'єктом цього правопорушення. З наведених причин просив постанову суду скасувати та закрити провадження по справі.

Відтак, Апеляційний суд Волинської області постановив: апеляційну скаргу правопорушника задовольнити частково. Тож, постанову Луцького міськрайонного суду вирішили скасувати. Чоловіка визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення та закрили провадження в справі у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення. Що ж стосується покарання, то суд вирішив стягнути з директора училища 510 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ольга Павлівна Показати IP 29 Липня 2013 21:26
А за що він собі позашляховик купив? Знаєм добре як наш директор "мутить"
Влада Показати IP 29 Липня 2013 21:49
НУ машина в нього шикарна! все в училище вкладає бідний)Там вже стіни обвалюються) штукатурка на голову падає!
Волинян Показати IP 29 Липня 2013 22:02
Да здравствуєт наш суд, самий "гуманний" в "мірє". А ви кажете де береться корупція?
Корінний лучанин Показати IP 29 Липня 2013 22:31
Ну пишіть же ПРАВДУ в решті решт! Вказуйте призвіще цього міфічного директора! Я зрозумів що тут написана муть конкретна! Металева огорожа декілька разів встановлювалась, почалось з минулого року монтування цієї огорожі, до речі сказати девдало це виконувалось. Потім її знесли та встановили нову. Ось ВАМ і кошторис. А БРЕХНЮ якось неприємно читати. Бо бачив цю огорожу, тому що часто ходжу в НОВУ ЛІНІЮ. Суд спочатку розібрався ВІРНО, але далі почались МЕТАМОРФОЗИ. ТУТ ХТОСЬ ВТРУТИВСЯ, КОНКРЕТНО! НІКОЛИ В КРАЇНІ ПОРЯДКУ НЕ БУДЕ, ВСЕ ПІ....ЦЬ!
Гость Показати IP 29 Липня 2013 23:00
Таке твориться в кожній їх установі.Коять,що хотять.Зарплати зхмарні,доплати чудові-живе культура. Пусті бібліотечні зали, одні бібліотекарі один на одному сидять.Краще б ті гроші, шалені, які одержують бібілотекарі дали на дитячі садочки, там багато діток, нема місць, а бібліотеки пусті
ЛУЧАНКА Показати IP 30 Липня 2013 09:36
ДО ГОСТЯ зАРАЗ В БІБЛІОТЕЦІ НЕ ОБОВЯЗКОВО ЧИТАЧУ СИДІТИ ГОЛОВНЕ ВЗЯТИ ДОКУМЕНТИ ОПРАЦЮВАТИ ДОПОРМОЖЕ ТЕХНІКА, ТА Й ПО ЕЛЕКТРОНЦІ МОЖНА ОТРИМАТИ ТЕКСТИ. А ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБНІ ПРАЦІВНИКИ ЯКІ ВСЕ ЦЕ ВІДПРАЦЮЮТЬ І ЗНАЙДУТЬ. РОЗДЕРИБАНИЛИ ДИТСАДКИ, ТЕПЕР ЩО ДО БІБЛІОТЕК РУКИ ПРОЛСТЯГУЄТЕ. НЕ ЗНАЄТЕ, НЕ ВІДВІДУЄТЕ А СУДИТЕ. Я НАВЧАЮСЬ А НЕ КУПУЮ ДИПЛОМ МЕНІ БІБЛІОТЕКИ ПОТРІБНІ.
пенсіонерка Показати IP 30 Липня 2013 11:05
Шановний гостю! Я з вами зовсім не згідна.Таке може писати людина яка далека від бібліотеки. Сьогодні там можна не тільки читати, взяти книгу додому а й поспілкуватися з друзями в мережі інтернету (причому безкоштовно). А скільки зараз зайнятих дітей не вештаються по вулиці,а грають ігри в бібліотеці,дивляться мультики. І при чому тут Панасюк. І по моєму привлаштовані у нас і діти в садки.Тільки трохи менше треба хабарів брати і здирати кошти з батьків.
Працівник культури Показати IP 30 Липня 2013 13:47
Зарплати захмарні у бібліотекарів? Ну, ви мене здивували? Це що працівники банків чи що? Покажіть мені ці бібліотеки, де такі зарплати, я туди піду працювати. Так, в культурі багато проблем, тільки справа не в бібліотеках, а в самій системі,яку треба змінювати, ака породжує таких хапуг як директор училища культури. Це ж стосується і освітян.
Панасюк Василь Григорович Показати IP 30 Липня 2013 18:53
Звичайно за мене "порішали", ви не думайте що я бідно живу, так у нас заведено, хоч щось мати - крутись!І машину я купив за гроші училища, а як ви думаєте?
Небайдужа Показати IP 25 Жовтня 2016 11:51
оксано миколаївно! Якщо підписуєтесь за Панасюка, то вивчіть граматику для початку. Директор людина грамотна, на відміну від вас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus