USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За хабар покарали заступника начальника маневицької колонії

15 Березня 2017 12:44
За зловживання впливом засудили заступника начальника Маневицької виправної колонії №42, повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Нагадаємо, заступника начальника колонії затримали 14 лютого цього року при одержанні неправомірної вигоди в сумі 2 тис. грн.

Встановлено, що посадовець за неправомірну вигоду в загальній сумі 4 тис. грн. мав намір здійснити вплив на членів відповідної комісії виправної колонії, аби «вирішити питання» щодо застосування до засудженого умовно-дострокового звільнення від відбування подальшого покарання.

Усього десять днів знадобилось органу досудового розслідування для збору достатньої кількості доказів вини правоохоронця, завершення розслідування та скерування обвинувального акта до суду.

Дії посадовця кваліфіковано за ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - зловживання впливом, тобто одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

За результатами судового розгляду справи суд ухвалив вирок, яким затвердив укладену між прокурором та обвинуваченим угоду про визнання винуватості.

Правоохоронця визнано винним у вчиненні корупційного кримінального правопорушення та призначено узгоджену сторонами угоди міру покарання у виді штрафу в розмірі 17 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знахар Б. Показати IP 15 Березня 2017 13:42
З такими "вироками" корупцію і хабарництво викоренимо років через 700 - 1000, не раніше . Але в бюджеті на цю "боротьбу" закладені хороші гроші ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus