USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екс-очільника луцької «Свободи» судили за хабарництво

10 Січня 2018 12:57
Один з колишніх очільників «Свободи» у Луцьку Святослав Боруцький отримав вирок за хабарництво. У листопаді 2017 року екс-депутат обласної ради отримав хабар у 2 тисячі доларів, за які мав допомогти підприємцю з встановленням малих архітектурних споруд (МАФ) у Луцьку для торгівлі продуктами харчування.

Святослав Боруцький визнав свою провину і пішов на угоду з обвинувачувачем. Злочин екс-"свободівця" вважається злочином середньої тяжкості, який завдав шкоди лише суспільним інтересам. Тому між прокурором Олександром Ліпком та Святославом Боруцьким була укладена угода і колишній депутат отримав лише штраф у розмірі 10 тисяч гр. Про це пише Під прицілом з посиланням на ТРК Аверс.

Керівник фракції «Свобода» у міськраді Микола Федік, коментуючи даний інцидент, заявив, що Святослав Боруцький вже більше року не є партійцем і «Свобода» не несе жодної відповідальності за його персональні дії.

Однак факти натякають на інше. Святослава Боруцького на суді захищав адвокат-"свободівець" і працівник офісу Іван Пікун. Тож, схоже, партія не стояла осторонь в цій справі і, очевидно, 2 тисячі доларів хабара мали потрапити не до посадових осіб місцевого самоврядування, а у кишені до депутатів "Свободи" в Луцькраді, які в свою чергу мали "допомогти" підприємцю з МАФами.


Відзначимо, що свого часу Святослав Боруцький був наставником для цілої плеяди теперішніх "свободівців", які наразі займають деструктивну позицію у ЛМР і обслуговують інтереси олігарха Степана Івахіва, намагаючись дестабілізувати політичну ситуацію в місті.

Зокрема, теперішній лідер "Свободи" Микола Федік після закінчення ВНЗ так ніде й не працював і швидко став яскравим партійцем. Сидячи на мізерній офісній зарплаті, він все ж зміг стати мільйонером. У 2015 році в декларації він зазначав, що "тимчасово не працює" і отримував від держави допомогу по безробіттю. А за підсумками 2016 року він задекларував дохід в 999,9 тисяч грн, нібито, від підприємницької діяльності, в основному, за юридичні консультації.
Микола Федік
Микола Федік


Водночас, за інформацією надійних джерел, недоброзичливці звинувачували Миколу Федіка, що той посприяв відходу Святослава Боруцького з політики, аби посісти місце секретаря луцької "Свободи", натиснувши на його вразливе місце – проблеми з алкоголем.

Додамо, що очільник ВО "Свобода" Микола Федік у ЛМР увійшов до топ-5 найбільших депутатів-прогульників.

Отже, за рішенням судді, отримання хабара у 2 тисячі доларів є злочином середньої тяжкості, який завдав шкоди лише суспільним інтересам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Я Показати IP 10 Січня 2018 13:22
Проблеми з алкоголем це вже родинна слабість Боруцьких. Це ще з Горохова пішло як вони обпивалися як свині і їх горохівські свободівці возили як вождів по місту в лежачому положенні.
Анатоль_ Бідзюра до Я Показати IP 10 Січня 2018 15:57
А що, є ще така партія? Чи мо' я щось пропустив? :))
я Показати IP 10 Січня 2018 14:03
Довикобелився алкоголік, за те - "Свободівці" взяток не беруть, ворни чесні... А народ л?хи.
Любі свині Показати IP 10 Січня 2018 14:23
А скільки гонору було!!!!!! А що на це все скаже Війтів? Мо, рука кремля, переслідування влади чи підстава конкурентів??? Думаю, через рік-два взагалі забудемо про таку партію.... А тобі, Славку, вже час на передову відпрявлятись. Кров"ю змивати.
Зоряк Шкорян до Любі свині Показати IP 10 Січня 2018 14:44
Яка передова? До Вікторова його в "ізгнаніє"!
ввв до Любі свині Показати IP 11 Січня 2018 00:33
Рука Кремля дійсно проглядається по відношенню до так званої патріотичної партіїї "Свобода" , саме "рука Кремля" платить їм "бабло" та й в "чорній бухгалтерії" Партії Регіонів засвітився пан очільник "Свободи" Тягнибик. Хіба ,народ, Ви вже забули ? А як воно ст*рво крутилося перед ТВ камерами на випередження, ще ніхто публічно не згадав про фінансування ПР "Свободи", а воно вже давало інтерв"ю , що це неправда , наклеп. Пригадайте, було ж таке !!!!!
Горохів Показати IP 10 Січня 2018 14:34
Це спите чудо накерувало скрізь... але скільки він від"їздив бухим на Ланосі і наражав людей на небезпеку! Міліція не чіпала. Приїде в Берестечко, як нажереться. очі червоні, падає, його під руки в машину. Соромітництво, але яке керівництво - така й партія...
подейкують Показати IP 10 Січня 2018 14:47
Писаки цілком непрофесійні. То Під прицілом купу помилок допускає. Врахуйте, що депутати не мають жодного відношення до МАФів, то кому мав Славко гроші дати? Петання риторичне, - дивіться хто в кабінетах, ті "вопроси" вирішує. Та й Миколку вже не так вже й ганьте, бо він був у Вітіва помічником нардепа на оплачуваній основі. І на останок, Пікун не є офісним працівником і цілком себе здатен сам забезпечити...
ввв до подейкують Показати IP 11 Січня 2018 00:39
Я тебе розумію.Ні, чесно розумію.Ти ж бо СВОЇХ захищаєш. Відкрий очі,проаналізуй роботу "Свободи", тільки об"єктино проаналізуй і ЖАХНЕСЯ, зрозумівши на кого вони працюють. Ось так , не друже !!!!
Берестечко Показати IP 10 Січня 2018 14:54
А війтів що, далеко втік від цього? Цей хоч якусь освіту має, а той - пту. Два слова з потугами докупи може зліпити. Партія, бля... І такий же федік з викоченими очима.
124 Показати IP 10 Січня 2018 15:31
а Тягнибок кращий,він ліки від раку(украін)коли продавав.Партнер сидить за кордоном,а це ч?о парить електпрату мізки далі.
Сергей Показати IP 10 Січня 2018 15:43
деятель провинциального масштаба Боруцкий - яркий пример гнилости и бездарности "щирых" патриотов которые не в состоянии дать толк ни себе , ни той территории на которой строят " нову вильну державу" ,одним словом - бездари.
Юрист Показати IP 10 Січня 2018 17:55
Депутати не мають повноважень розміщати мафи. Цим займаються чиновники ради. тому дуже цікаво якому чиновнику він мав то передавати.
ввв до Юрист Показати IP 11 Січня 2018 00:49
Сесії місцевих рад не розміщують мафи, як Ви висловлися, пане юрист, а погоджують питання містобудування, впорядкування і т.д. Без їх погодження ніхто не надасть в користування земельної ділянки.А погодження - голоси депутатів, при чому більшисть від складу Ради.Вас що, пане так званий юрист не навчили цих нюансів в ВУЗі ? Не пишіть дурниць , або ж не підписуйтеся "Юрист" - не ганьбіть юриспруденцію.
перехожий до ввв Показати IP 11 Січня 2018 09:34
Земельна ділянка для встановлення ТС (а не МАФ) не надається, містобудівна документація для ТС ніким не погоджується... Є таке поняття як схеми розташування ТС. Ознайомтесь із відповідним наказом Мінрегіонбуду. Юристи... Блін Клінтон!
Факт Показати IP 10 Січня 2018 20:23
Але ж він не чиновник і не посадовець.. сам рішення він не міг прийняти. Значить десь в міскій раді сидить реальний хабарник причетний до теперішньої міської влади, який мав взяти цей хабар!!!
123 Показати IP 10 Січня 2018 20:31
Це що джинса проти "Свободи"? Ну написали про Боруцького бо дійсно є рішення суду, так це новина, до чого тут "Свобода" і Федік? Що це взагалі за факти "нібито, від підприємницької діяльності", "за інформацією надійних джерел" ви новини чи блог який пише свою думку з приводу того чи іншого? Про топ-5 найбільших депутатів-прогульників зайдіть хоч самі на своє посилання той самий Федік був присутній на 66% засідань, після нього ще 7 депутатів у антирейтингу.(https://lutsk.rada4you.org/people?sort=attendance) Тобто це вже не 5. Не передруковуйте дурню у інших, робіть свої репортажі!
Петро Показати IP 10 Січня 2018 20:40
типуля на алконафта похож =)))
Антиукроп Показати IP 11 Січня 2018 09:48
З чого висмоктали статтю?
??? Показати IP 12 Січня 2018 15:15
Отримав хабаря 2 тис. долларів (= 56,000 грн), а штраф заплатив всього 10,000 грн - і вільний, гуляй собі. І в нашій країні ще хочуть побороти корупцію? Із такими законами цього ніколи не буде!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus