USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експерти назвали фатальну помилку пілота літака Качинського

14 Квітня 2010 09:53
За чотири дні проведеного розслідування експерти прийшли до висновку, що пілоти літака Ту-154 польського президента, що розбився під Смоленськом, до останнього моменту могли уникнути катастрофи.

Про це повідомляє високопоставлене джерело, близьке до розслідування. За його словами, проведені слідчі дії - реконструкція заходу на посадку літака президента Польщі, а також результати розшифровки бортового мовного самописця, - показали, що пілоти до останньої секунди мали шанс уникнути зіткнення із землею, але допустили фатальну помилку, - передає zaxid.net .

Командир екіпажу, незважаючи на отримане попередження про погану видимість у районі аеродрому "Північний", прийняв рішення сідати. Під час зниження по глісаді в умовах сильного туману пілоти точно вийшли на злітно-посадкову смугу. Однак при підльоті екіпаж визначив, що літак не потрапляє в точку приземлення, - розповів експерт.

"У цей момент командир корабля і допустив фатальну помилку. Він включив форсаж, з невстановленої поки причини хитнув літак вправо і одночасно спробував набрати висоту з розворотом. В результаті лайнер крилом зачепив верхівки дерев, після чого літак втратив керування", - заявив експерт.

На думку учасника розслідування, якщо б пілот, включивши форсаж, почав просто набирати висоту по прямій, то були б всі шанси уникнути зіткнення із землею.

Нагадаємо, польський урядовий літак Ту-154 розбився під Смоленськом у суботу вранці. На борту літака був президент Польщі Лех Качинський і його дружина Марія Качинська.

Глава Польщі разом з офіційною польською делегацією летів в Катинь для участі в меморіальних заходах. На борту знаходилися 96 людей: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, включно з президентським подружжям. Всі вони загинули.

Всього впізнані 62 загиблих в авіакатастрофі. При цьому серед упізнаних жертв виявилися дві людини, які не входили до списків пасажирів.

Церемонія прощання з усіма жертвами авіакатастрофи запланована в Польщі на суботу, 17 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дядечко Показати IP 14 Квітня 2010 10:58
звісно - винуватий стрілочник...
VSC Показати IP 14 Квітня 2010 11:34
Отчета МАКа еще нет, а "эксперты" уже выводы делают. Бред это все. У ТУ-154 НЕТ ФОРСАЖА!!!!!!!!
Роман Показати IP 14 Квітня 2010 11:51
80% всіх авіа катастроф - це вина пілотів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus