USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Експерти: українські атракціони несуть у собі небезпеку. ВІДЕО

30 Травня 2013 08:33
Держгірпромнагляд активно перевіряє конструкції для розваг. Результати вражають: лише у Києві та області на 56 атракціонах виявили 58 порушень, - йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Утім, інспектори заборонили експлуатувати лише 5 об'єктів. У решти порушення несуттєві або підлягають швидкому виправленню.

Керівник інспекції Держпромнагляду Олексій Степаненко запевняє, що каруселі перевіряють дуже ретельно. Раз y рік атракціони проходять планову перевірку. А коли завгодно можуть відбутися ще й позапланові. Недобросовісну перевірку він виключає.

Відвідувачі парків розваг, як правило, над питаннями безпеки не вельми замислюються. Бо вірять: якщо квитки продають, то атракціони справні.

Утім, статистика травмування щороку зростає. Лише за останні 2 роки сталося кілька аварій.

Наприклад, у 2011 році у столиці на атракціоні не витримав ланцюг. Із висоти 4-х метрів попадали діти. Їхні життя врятувало тільки те, що всі вони були пристебнуті.

А минулого року перехилилися сидіння на каруселі на Херсонщині. Четверо людей опинилися в лікарні з переламаними кінцівками та струсом мозку.

Нині в Україні діє понад 1,2 тисячі атракціонів підвищеної небезпеки. Поки фахівці перевірили лише половину з них. Приблизно стільки ж виявили й порушень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus