USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Газопроводи на ринках – бомби сповільненої дії?

17 Березня 2011 17:25
Якщо хоч на одному ринку області, де проходять газові труби, виникне пожежа, він згорить повністю, – вважає начальник ГУ МНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук.
Про це йшлося 17 березня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
«У кожному місці, де виникала пожежа, практично все згоряло до тла. Можу назвати приклади – миколаївський, харківський, сумський та київський ринки згоріли до тла. Ви зрозумійте, це є ризик, коли ринок стоїть на газопроводі. Це ж бомба», - переконаний начальник ГУ МНС в області.
Водночас за словами першого заступника губернатора Олександра Башкаленка облспоживспілка та ПАТ «Волиньгаз» повинні були вже давно узгодити між собою, як і коли вони переноситимуть чи ринок, чи газопровід.
«Проектна документація розробляється два тижні, а ви не можете дійти до спільного уже протягом декількох років. Тож невдовзі чекаю від вас звіту про реально проведено роботу. Все, у квітні ставимо крапку – і переносимо», - звернувся Башкаленко до керівників цих установ.
Проте голова правління облспоживспілки Марта Кандиба зауважила, що вони й так «тримають руку на пульсі», тому по всіх ринках, де проходять газопроводи, на даний час розробляються відповідні генеральні плани, а про виконану роботу вона планувала звітуватися лише 1 липня.
«Ми зверталися у Волиньгаз, уже розроблено проект щодо Завокзального ринку. Але ж це територія не лише нашого ринку, там і ринок Гончарука і, Джулінського, тому це не тільки наш ринок. Проте ми активно працюємо над цим питанням», - зазначила Марта Кандиба.
За словами першого заступника голови правління ПАТ «Волиньгаз» Сергія Галянти, на Волині існує два таких проблемних ринки – у місті Нововолинську та Завокзальний ринок у Луцьку. В першому випадку планується перенести ринок за межі того місця, де проходить газопровід. У Луцьку ж навпаки – ринок залишиться на місці, а газові труби хочуть перенести.
Як розповів Сергій Галянта, хоча по всіх цих об’єктах вже розроблена проектна документація, проте на роботи в обласному центрі потрібно виділити кошти у сумі 1 мільйон гривень, а у Нововолинську швидке вирішення цієї проблеми також залежить і від виконкому шахтарського міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus