USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Героїзм волинського міліціонера - ціною життя. ФОТО

22 Серпня 2013 09:27
«Він марив роботою. Йшов на службу із задоволенням, адже мрія стати міліціонером та служити на благо людей – збулася. Завжди радісний та з усмішкою на вустах, любив людей і постійно намагався допомогти. Того вечора він нізащо не пройшов би повз», - пригадує Юлія Лесик, дружина загиблого міліціонера Владислава Лесика.
13 років тому оперуповноважений Ковельського МВ УМВС України в області лейтенант міліції Владислав Лесик разом із тоді ще стажером, поверталися додому із чергування. Поблизу ковельського вокзалу вони побачили, як компанія нетверезих молодиків чіпляється до молодої пари. Лейтенант кинувся на допомогу, але йому зловмисники нанесли йому двадцять ножових поранень і він помер на місці. Колегу вдалося врятувати, йому завдали чотири ножові поранення, - йдеться у повідомленні волинських правоохоронців.

Після трагедії, у Юлії на руках залишилася дворічна донька. Та й на Волині нікого не знала. Адже сюди подружжя переїхало із Рівненщини. Владислав Лесик сам родом із Ковельського району, тому молода сім’я приїхала жити до його батьків.

«Того трагічного року мене запрошували на прийом до Міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка. Обіцяли допомогти, і справді дали квартиру у Рівному, саме так я і просила, адже на Волинь повертатися бажання не було», - розповідає Юлія.
Зі слів дружини покійного лейтенанта, сьогодні її дочці, Яні Владиславівні, уже п'ятнадцять років. Дівчина майже не пам’ятає батька.
Щороку, 22 серпня, у День вшанування пам’яті загиблих працівників міліції, Юлію Лесик запрошують разом вшанувати вічну пам’ять колег.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАГИБЛИХ МІЛІЦІОНЕРІВ ВШАНУЮТЬ В УКРАЇНІ ЗАПАЛЕНИМИ СВІЧКАМИ
Дочка Владислава теж хоче присвятити своє життя служінню у міліції. Як і сам Владислав, Яна навіть чути не хоче будь-яких відмовлянь від обраного шляху. Дівчина вступила до Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва. Першого вересня цього року вона їде на навчання до Києва.
Не лише у цей пам’ятний день рідні люди, цілими сім’ями, горюють за любим батьком, коханим чоловіком та найкращим для матері сином, тому що він – герой, ціною у власне життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
тОНЯ Показати IP 26 Серпня 2013 22:09
оСТАННІМ ЧАСОМ БАГАТО БРУДУ ВИЛИЛИ НА МІЛІЦІОНЕРІВ.аЛЕ КОЛИ БІДА,ТО МИ ВСІ БІЖИМО У МІЛІЦІЮ.пИШІТЬ БІЛЬШЕ ПРО РОБОТУ ПРАЦІВНИКІВ МІЛІЦІІ.
ML Показати IP 20 Жовтня 2013 14:07
Нажаль в даний час не вартує присв"ячувати своє життя роботі в міліції! Це збитково як в матеріальному плані, так і в плані здоров"я та будь-якої перспективи на життя в добробуті та злагоді! Пишу оскільки перевірено на власному досвіді! Красиво та багатообітцяюче лише ззовні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus