USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Голова РДА на Волині сприяв, щоб озеро в заповіднику віддали рибалкам

18 Лютого 2014 11:10
Саме з розпорядження голови Турійської райдержадміністрації розпочався ланцюг незаконної передачі земель природно-заповідного фонду Волині.

Прокуратура Турійського району здійснила перевірку додержання вимог земельного законодавства, а також Водного кодексу України під час використання орендарями водних об’єктів у відділі Держземагенства у районі, а також у Турійській районній державній адміністрації, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Встановили, що розпорядженням голови райдержадміністрації до переліку ділянок, щодо яких передбачався продаж права їх оренди, включили земельну ділянку водного фонду загальною площею 6,5 гектара, на якій знаходиться озеро «Бенедиктове».

Згодом затвердили і проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки шляхом продажу права її оренди на аукціоні. Незважаючи на те, що згідно із законом, проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок водного фонду підлягають обов’язковій державній експертизі, комісією з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою, та начальником відділу Держземагенства у Турійському районі погодили проект землеустрою щодо відведення цієї ділянки в оренду для рибогосподарських потреб. Більше того, ця ж комісія, порушуючи вимоги чинного законодавства, погодила землевпорядну документацію, незважаючи на те, що земельна ділянка знаходиться на території природно-заповідного фонду.

Задля усунення порушень закону прокуратура району внесла подання начальнику Головного управління Держземагенства у Волинській області та голові Турійської РДА. Згідно з результатами розгляду документів прокурорського реагування незаконне розпорядження голови райдержадміністрації скасували та попередили незаконне надання в оренду земель водного фонду площею понад 6 гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus