USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гості весілля отруїлися налисниками з сиром, - СЕС

20 Червня 2011 15:41
Впродовж травня на Волині почастішали випадки захворювань, спричинених гострими кишковими інфекціями. За цей місяць таких хвороб в області стало більше на 22,5%.

Про це доповіла головний державний санітарний лікар Волині Наталія Янко під час обласної селекторної наради у понеділок, 20 червня.

Вона нагадала, що у середині червня на Волині зафіксували два побутові спалахи сальмонельозу, які стались через нехтування санітарно-гігієнічними правилами.

У луцькому кафе «Тотем» компанія святкувала день народження, після якого гості потрапили до лікарні. А у барі «Едем» в Турійську відзначали весілля, яке завершилось масовим отруєнням людей.

Янко пояснила: власники цих закладів дозволили організаторам святкувань принести з собою домашні продукти, що категорично заборонено. Продукти ж виявились неякісними, тому і спричинили спалах інфекційного захворювання – сальмонельозу. Нині ці заклади тимчасово закриті.

Крім того, Янко розповіла, що санстанція встановила причину отруєння на весіллі у Турійську – гостей частували налисниками з сиром, які були приготовлені у домашніх умовах. Неякісний сир купили на ринку у Ковелі, додала вона.

«Ми провели ретроспективний аналіз гострих кишкових інфекцій в області, і майже у 50% причиною якраз були харчові продукти. А 60%, за результатами аналізу і епідеміологічного розслідування, це були продукти, куплені на ринках», – доповіла чиновниця-медик.

«Тотем», «Едем»! Та хіба від таких назв щось добре може бути?» – висловився голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

«Оце де обнаружиться, буде закрите до скончанія вєка. Поки останнього мікробуса не зловимо за ноги. А вони там під всіма лавками повзають, під всіма плінтусами… А зараз поки штрафами по повній програмі», – запевнив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Марта Показати IP 20 Червня 2011 16:04
Янко відкрила Америку, що заклади громадського харчування дозволяють частину продуктів приносити з дому. При теперішніх зарплатах спробуй оплати весь банкет. Для хохми хай передзвонить в кілька ресторанів Луцька і запитає, чи можна там відсвяткувати родинну оказію і принести з собою частину закусок.
VSC Показати IP 20 Червня 2011 16:14
"«Тотем», «Едем»! Та хіба від таких назв щось добре може бути?»" - а что хорошего можно ждать от человека с фамилий "Климчук"???
SET Показати IP 21 Червня 2011 07:55
+1 VSC :)
таня Показати IP 1 Грудня 2012 17:08
обходьте десятою дорогою кафе тотем я була на тому дни нараджени кажу вам отруюлись стравами их кухни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus