USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Солодощі чи олів'є: чим отруїлися гості на весіллі поблизу Луцька?

1 Серпня 2018 15:23
Справжній скандал розгорівся після завершення весілля, яке відбулося 28 липня в елітному ресторані «Садиба на джерелах», що у Ківерцівському районі на Волині.

Понад 20 запрошених на святкування людей отримали різного ступеня отруєння. Частину з них госпіталізували у інфекційну лікарню в Луцьку. У кількох із гостей уже офіційно підтвердили діагноз – сальмонельоз. Серед гостей, які отруїлися, – громадяни Швеції, пише видання t1.ua.

«Я хотіла, аби цей день був незабутній, – каже наречена Вікторія Прокопчук. – Він і справді став незабутнім, у негативному плані, звісно».
Чоловік Вікторії – швед. Весілля вирішили влаштувати в Україні. Запросили лише найрідніших і найближчих людей. Усього гостей було приблизно 80 осіб. З них дев’ятеро – діти.

«Атмосфера була просто неймовірна, програма – дуже цікава. Гості були у захваті. Навіть самі працівники ресторану казали, що весілля просто чудове. Ніхто й подумати не міг, що станеться така прикрість», – продовжує розповідь Вікторія.

Перші «сигнали» зі скаргами на погане самопочуття від гостей почали надходити уже наступного дня після весілля. Дехто почувався зле уже в першу ніч після святкування.

«Мені стали телефонувати гості та скаржитися на погане самопочуття: високу температуру, нудоту, блювоту, діарею… Казали, що, певно, щось не те з’їли. Більш як 20 людей звернулися до лікарні, багатьох госпіталізували. Наступного дня стало зле батькові мого чоловіка Йоргана. Йому 75 років. Коли він летів назад до Швеції, то уже навіть не міг самостійно ходити, його везли на візку… Станом на 31 липня моєму чоловіку зателефонували з-за кордону і повідомили, що семеро наших гостей зі Швеції теж звернулися до лікарні з такими ж скаргами», – каже Вікторія.

Молода жінка додає: за страви на весіллі переживала найменше. Адже заклад – високого рівня, із хорошою репутацією. Тим більше, ціни там далеко не низькі. Весільні наїдки обійшлися нареченим майже у 74 тисячі гривень. Тож і якість їжі мала бути відповідною.
«Я сама вегетаріанка, а оскільки у нас на весіллі переважали м’ясні страви, фактично нічого не їла, лише «Грецький салат» і закуску з кабачків і сиру. Ще їла солодке, але його ми замовляли окремо. Мій чоловік теж дуже перебірливий у їжі, приміром, таку страву як олів’є не їсть узагалі. Можливо, тому отруєння нас і оминуло. Чого не скажеш про багатьох наших гостей», – з прикрістю зазначає Вікторія.

Не економили молодята і на спиртному. Купували лише найдорожче. Однак, як виявилося після святкування, багато пляшок з елітним алкоголем просто зникли.

«Перед весіллям адміністратор закладу запропонувала нам привезти своє спиртне. Ми купили 48 пляшок вина, 25 – шампанського, 39 – горілки, 8 літрів віскі і стільки ж джину. І ще була їхня власна настоянка – 13 літрів. Після весілля ми хотіли забрати напої, що лишилися. Та у ресторані нам сказали, що усе спиртне ми випили, мовляв, усі пляшки з-під нього у смітнику, хочете, то рийтеся там і перевіряйте. Я впевнена, вони його просто вкрали. Наші гості не могли випити таку кількість алкогольних напоїв», – каже Вікторія.

Окрім того, як стверджує наречена, у закладі їм доплюсували у чек 20 пляшок «Йоданки», якої на столах навіть не було.
«Також нам у розрахунок вписали побитого посуду на понад дві тисячі гривень. Хоча всі присутні бачили, що це вина офіціанта. Коли він ніс тацю зі спиртним, вона впала і все розбилося», – додає жінка.

Станом на 31 липня двом госпіталізованим у інфекційну лікарню офіційно поставили діагноз «сальмонельоз». Результати аналізів на бактеріологічний посів інших пацієнтів іще не відомі.

Один з тих, у кого діагностували цю небезпечну інфекцію, – заступник директора Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Сергій Боярчук. На весіллі він був як ведучий. А наступного дня після святкування його госпіталізували до лікарні з високою температурою і гострим болем. Результати аналізу на бакпосів лікар повідомив йому так: «Вітаю, у вас сальмонельоз!».
«Відчув себе зле на наступний день після весілля. Почалося запаморочення, нудота. Піднялася температура. Через день стало ще гірше, почалися різкі болі. Приїхав сюди в лікарню, і мене одразу госпіталізували. До сьогодні температура у мене не спадає», – розповідає Сергій Боярчук.

На запитання, чи здогадується він, яка саме їжа могла стати причиною отруєння, відповідає: « Для творчого складу весілля був окремо накритий стіл. Нам подали салат олів’є, курячі відбивні, тушковану капусту з м’ясом і м’ясну нарізку. Солодкого на столі у нас не було. Тож причина у якійсь із цих страв».

За такі вимушені вихідні від власників ресторану Сергій чекає повної компенсації витрат на лікування та відшкодування моральних збитків. У іншому разі налаштований навіть позиватися до суду.

«Щодня 500-600 гривень викидаю на лікування. Температура не спадає уже три дні. Постійні крапельниці, уколи… Це ж усе втрачений час, гроші. А вдома дружина з двома дітьми», – зазначає він.

Віталій Савостьянок на весіллі був ді-джеєм. Хлопець розповідає, також відчув себе погано уже наступного дня після торжества. Спочатку, через високу температуру, подумав, що у нього ангіна. А коли почало різати у животі, зрозумів, що причина в іншому.
«Коли нам передзвонила Вікторія і розповіла, що люди масово звертаються в лікарню через отруєння, теж одразу поїхав у інфекційну. Їв я все, що було на нашому окремому столі. Найбільше «налягав» на олів’є. А тепер от мушу лікуватися, щодня на лікування витрачаю по 500 гривень. Чи «висіяли» у мене сальмонельоз, поки що не відомо», – каже хлопець.

Учасниця гурту «Троїсті музики» Ганна Присяжна теж поповнила лави госпіталізованих у інфекційну лікарню. Жінка, як і всі попередні потерпілі, вважає, що причина отруєння – салат олів’є.
«Відчула себе недобре за добу після весілля, на яке наш гурт був запрошений грати. Температура у мене піднялася до 39 градусів. Почалися сильні болі в животі. Викликала «швидку», мене одразу завезли в інфекційну лікарню. Уже два дні, як я тут. Стіл у нас був мінімально накритий, страв було не так багато. Приміром, солодкого не було взагалі. Я все-таки схильна вважати, що причина у салаті олів’є. Бо з чотирьох музикантів нашого гурту двоє їли цю страву, а двоє – ні. Тим, що їли, якраз і стало погано. А з тими, що не їли, усе гаразд. Тепер щодня на лікування мені доводиться витрачати приблизно по півтисячі гривень. Бакпосів мені зробили, але результату ще немає. Я надіюся, що цей інцидент розслідують, винних покарають, а нам виплатять моральні збитки за такі вимушені і болісні «канікули», – каже Ганна.
Троюрідній сестрі нареченої Людмилі Колесник дісталося найбільше, адже в лікарню вона потрапила разом із чоловіком Тарасом і маленьким сином Владиславом. На весіллі була ще старша донька цього подружжя, але з нею все обійшлося. У глави сімейства підтвердили сальмонельоз. Результати аналізу на бакпосів матері і сина наразі ще не відомі.
«Мій син на весіллі їв лише олів’є, курятину в соусі і печене м’ясо. Я з чоловіком також їли олів’є. Не куштувала його лише наша донька, з якою, до речі, все гаразд», – зазначає пані Людмила.

Також жінка розповідає, що солодощів ні вона, ні її чоловік із сином не їли.

«У дитини не спадає температура 39. Ми всі на знеболювальних. На сьогодні ми вже «належали» в лікарні майже на три тисячі гривень. Усі чеки я зберігаю. Усіма можливими методами домагатимуся того, аби нам повернули витрачені кошти. І не тільки витрачені», – наголошує жінка.

Ще одна госпіталізована жінка – двоюрідна сестра нареченої Галина Гонтар – розповідає: на весіллі їла все і по трохи, окрім солодкого.

А 31 липня в лікарню приходили працівники поліції і опитували потерпілих. Про масове отруєння людей правоохоронні органи повідомили у санепідемстанцію.
У самому ресторані, за словами Вікторії, вини своєї не визнають. Більше того, все спихають на самих наречених. Мовляв, гості потруїлися через солодке, яке винуватці свята купили поза межами закладу.

«Після весілля нам сказали, що солодкого не лишилося зовсім. Тепер же у телефонній розмові адміністратор закладу, якій я розповіла про інцидент, сказала, що причина у наших солодощах, які нібито були зіпсовані. Мовляв, у них лишилося два наших тістечка і вони відправлять його на експертизу. Ми дійсно замовляли солодке в приватної особи. Але більшість людей, яким стало зле, взагалі його навіть не їли», – зазначає Вікторія.

Жінка додає: особисто їй нічого не потрібно від керівництва закладу, аби лише компенсували потерпілим витрати на лікування.

Одразу після інциденту з отруєнням гостей жінка намагалася особисто поговорити з директором «Садиби на джерелах», однак – марно. Безпосередньо у редакції видання Вікторія вкотре зателефонувала адміністратору закладу – Світлані. Та повідомила, що через погане самопочуття взяла лікарняну відпустку. Цитуємо запис телефонної розмови:

Вікторія: «Світлано, коли все ж таки з нами говоритиме ваш директор?»

Адміністратор: «Вона мені повідомила, що будь-що вирішуватиме лише після результатів експертизи. Зараз вона говорити нічого не буде. Наш ресторан закрили відповідні служби, весь персонал відпустили додому. Там є лише директор, шеф-кухар і вже другий день поспіль працює комісія».

Вікторія: «Мені стало відомо, що ви теж захворіли, у вас температура і ви зараз на лікарняному?»

Адміністратор: «Так, мені було погано. У мене знайомі працюють у баклабораторії в інфекційній, я здала там аналізи, результатів ще немає. Але у мене звичайне ГРВІ»…

Сама Вікторія припускає, що на весіллі зіпсованим було м’ясо. Салат олів’є теж був з м’ясом.

«Зараз сезон весіль, цілком можливо, що м’ясо, яке після них лишається, запихають у морозилку і використовують для приготування страв на черговій гулянці. Приміром, як перевірити, яке м’ясо в олів’є? Такого висновку я дійшла через те, що після нашого весілля лишалося дуже багато їжі, а коли я хотіла забрати її, нам віддали лише декілька пакуночків. Сказали, що майже нічого не зосталося. Але ж я на власні очі бачила, що лишалося багато харчів. І коли я почала наполягати, «з’явився» ще один ящик з їжею. Переді мною вибачилися і сказали, що їхній новий офіціант помилково поставив його у інший холодильник, але про це ніхто не знав…» – каже Вікторія.

Водночас Волинський обласний лабораторний центр повідомляє, що після святкування весілля в готельно-ресторанному комплексі «Садиба на Джерелах» Ківерцівського району за медичною допомогою в лікувальні заклади в зв’язку з кишковими розладами звернулось 17 осіб, з них 3 дітей. Хворі перебувають на стаціонарному та амбулаторному лікуванні з середньою та легкою формою гострої кишкової інфекції.

В осередку захворювання проводиться комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів, для лабораторного дослідження проведено відбір проб харчових продуктів, сировини, змивів тощо. Епідеміологічне розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 48
скептик Показати IP 1 Серпня 2018 15:58
екстрім для шведів. у них той ресторан пішов би за вітром.
Вася до скептик Показати IP 2 Серпня 2018 09:48
Це Україна, пане - буде жити і працювати. Тим більше належить нардепу з Волині, який бройлерів вирощує. А керувала ним (не знаю чи зараз) його не то дружина, не то ... знайома. Але після такого скандалу репутація підмочена вже надовго - це факт. Тим більше що позиціонує себе як якісний, і цінники там кінські просто. А потерпілим - збирати чеки-документи і в суд, звонити адміністратору без толку. В "Курчаку" завжди процвітало жлобство, і просто так вам гроші ніхто не віддасть. Так само якщо в чеки вписали те, що не було на столах чи посуд який побив офіціант - поки можна довести щось, якісь свідки є, так само. Всім одужання.
Лучанин Показати IP 1 Серпня 2018 15:58
Причина отруєння відома членам луцького виконкому - це молоко. :-)
Читач до Лучанин Показати IP 3 Серпня 2018 09:48
Святкував день народження у цій халабуді з притензією. Уже під час складання меню , у форматі вайбер переписки зрозумів що здурять мінімум на 5000 , ціни не високі , ціни просто неадекватні, сподівався хоч буде смачно , по шкалі Львівських ресторанів максимум 3 з п'яти . Прочитавши цю новину , хочу побажати якскоріше видужати хворим , і був би радий чути що халабуду закриють назавжди , бо одне діло грабувати клієнтів , і зовсім інше ще й при цьому їх травити!!!але скоріше за все власник " дикий український бізнесмен" усе " порішає....
nazarom Показати IP 1 Серпня 2018 16:04
А треба вдома святкувати в найближчому оточенні, а не "понтуватися" на публіку. Як це не цинічно звучить, але краще б ці кошти витратили б на щось важливіше для нової сім'ї. Так ні, потрібна показуха, де з половиною гостей ніхто не знайомий. головне, що люди скажуть...
Євробидло до nazarom Показати IP 1 Серпня 2018 16:20
Комплекси? Немаєш грошей на своє весілля?
nazarom до Євробидло Показати IP 1 Серпня 2018 16:42
До чого тут комплекси? по-перше, просто з розумом до будь-якої справи потрібно підходити; по-друге, я чітко написав, що "краще б ці кошти витратили б на щось важливіше для нової сім'ї"
Євробидло до nazarom Показати IP 1 Серпня 2018 17:18
хто ти такий щоб вирішувати за інших що для когось є "з розумом" і "важливіше" для інших? мій висновок про тебе - що ти закомплексований недалекий р**уль, який не сприймає чужу точку зору.
nazarom до Євробидло Показати IP 1 Серпня 2018 17:30
А мій висновок, що ваша мама, на жаль, не займалася вашим вихованням. Для чого ви мені тикаєте??? Я з вами свиней не пас - це по-перше. По-друге, я вас не ображав. По-третє, я вам хіба щось написав, що ваша позиція хибна??? Ні, то для чого хамити? Я висловив свою думку, ви свою... Для чого розводити ср*ч? Чи для вас це спосіб життя?
Торі до nazarom Показати IP 2 Серпня 2018 09:09
Згідна на 100%, що просто жаба жавить, що хтось може позволити собі, а ви ні
Donate666 до Євробидло Показати IP 3 Серпня 2018 01:26
При чему тут гроші? Якщо сам покупаєш продукти і готуєш знаєш що там все норм. А тобі хай і далі в їжу горе-недокухарі плюють і лайном кормлять)
Яке до nazarom Показати IP 1 Серпня 2018 16:31
вдома? З дуба впали? Оце зараз все кинем і пахати будем з готуванням, подаванням, миттям посуду, в квартиру гостей напхаєм, ні продихнути ні потанцювати - тьфу, дикість!
nazarom до Яке Показати IP 1 Серпня 2018 16:43
Ні, це не дикість) Те, що ви описали - це комплекс "меншовартості"
Що до nazarom Показати IP 1 Серпня 2018 16:55
ви несете? якої меншовартості?більшість людей в цей день у всьому світі хочуть не "щось важливіше", а саме красиво відсвяткувати, атмосфери свята,романтики, гарної музики, квітів, гарного вбрання, смачних наїдків, і щоб не "в милі" від клопотів і біготні були батьки молодят, а відпочивали і насолдужувались, як і всі.
nazarom до Що Показати IP 1 Серпня 2018 17:02
Чудова у вас логіка: "красиво відсвяткувати", викинувши на вітер останні гроші, а потім знову зайнятися клопотами, біготнею, щоб врешті-решт свято закінчилося, бо треба гроші заробляти - і потім розлучитися через рік-два. Так?
Лучанин до nazarom Показати IP 2 Серпня 2018 08:49
У вас якийсь одноманітний сценарій - всі хто святкує, то обов"язково на останні гроші, і всі хто одружився і святкував в ресторані обов"язково через рік-два повинен розлучититись. Є багато людей, які мають достатньо грошей, щоб і святкувити і потім достойно жити. А кількість розлученнь, ну мабуть, ніяк незалежить від кількості святкувань в ресторанах.
Перепрошую до nazarom Показати IP 2 Серпня 2018 10:25
ви хворий? Ці люди схожі на тих, що гроші останні віддали на весілля чи в борги влізли? Можна красиво і якісно відсвяткувати в міру своїх можливостей, але цивілізовано і комфортно, а не напхати до себе в хату-квартиру людей, як в позаминулому столітті.
Лучанин до nazarom Показати IP 1 Серпня 2018 16:41
Знову ожив тип сучасного суспільного активіста із життєвим кредо: "А що ти зробив?.." Є відповідний заклад, де люди, які мають гроші вирішили відсвяткувати весілля і по-вашому виходить, що вони ще й винні, бо треба було дома святкувати? Чи може проблема в чомусь іншому? По-вашому йдеш в магазин, то потрібно купувати 2 пачки масла: одну здавати на платну експертизу, а іншу собі додому.
nazarom до Лучанин Показати IP 1 Серпня 2018 16:52
Дивіться, я висловив свою думку. Ви дотримуєтеся іншої - це закономірно. Але проблема в тому, що в даному закладі, вибачте за цинізм, побачили лохів з грошима, яким можна було б "впарити" щось не те. Крім того, якщо вже маєте зайві кошти, то найміть людину, яка належним чином слідкуватиме за процесом організації меню і т. д
Лучанин до nazarom Показати IP 2 Серпня 2018 08:52
Зрозумійте просту річ, лох - це не той, кого обманули, а це той хто обманює. Якщо дійсно правда, що в цьому ресторані щось впарювали, то в них клієнтів явно стане менше і оте впарювання вийде їм боком... Клієнти з грошима цінують якість і готові за неї платити...
Читач до Лучанин Показати IP 3 Серпня 2018 09:55
На рахунок цієї халабуди ( не можу це інакше називати ) правда, дика брехня і обдирання , три місяці назад переконався в перший і останній раз. Їх треба закривати , показово ! Дошками навхрест вікна !!!
Капець Показати IP 1 Серпня 2018 16:29
не бідні, але жадібні люди які! Музикантам і ведучим "подали салат олів’є, курячі відбивні, тушковану капусту з м’ясом і м’ясну нарізку. Солодкого на столі у нас не було", як щедро з барського столу)) Я не з багатих, і весілля сина ми святкували не в елітному, але хорошому закладі, в розумних межах по траті грошей, але в нас "творчий колектив" їли всі ті ж страви що й всі гості і кенді-баром користувались, як і всі.
Студент до Капець Показати IP 1 Серпня 2018 17:22
Музиканти на роботі. Вони прийшли працювати, а не святкувати
Залежний глядач до Студент Показати IP 2 Серпня 2018 02:48
Музиканти, ведучий, фото, відео - також люди! І вони також, іноді, хочуть їсти! Не впевнений я, що Ви, шановний, цілий день на ентузіазмі працюєте...)
Торі до Залежний глядач Показати IP 2 Серпня 2018 09:21
Ніхто не каже, що це не люди, але ці людини НА РОБОТІ. Я теж ходжу на роботу, але мене там ніхто не кормить, бо я отримую ЗП
Вас до Торі Показати IP 2 Серпня 2018 14:13
і правильно роблять, що не "кормлять", але не пригостити на весіллі музикантів, ведучих, запрошених артистів, або ось так виставити такий мізер "чого не шкода", коли все одно у всіх, як правило, ще повно всього залишається, а якби й ні, то кілька людей вас не об"їдять - чистісеньке жлобство, фу-фу!
Рибка Показати IP 1 Серпня 2018 16:54
Дійсно якось гидко і за молодих,і за ресторан.Одні "зажали"музикантам їжу,інші втравили піввесілля.А видно ж що молоді люди небідні,хотіли випендритись (особливо молода яку заміж взяв швед).І дійсно весілля гості надовго запам'ятають. Пи.Си.В жару під 40 салат олів'є саме то для гостей на весіллі
Олександра Показати IP 1 Серпня 2018 17:06
Цілком згідна з "Капець", людям дозволили у ресторан Високого рівня принести свої солодощі, свій Елітний алкоголь (по фото видно який він елітний, якраз під стать Шведам воно - 60грн, горілка - 80грн, пиво - 20грн.) Якщо виявиться що проблема в славнозвісному Олів'є -ресторан понесе свою відповідальність, а якщо проблема у кенді барі? як тоді? з кого спросять? будуть посилатися на те що все куплено, а якась тітонька з третього підїзду будинка в кінці вулиці і далі провадитиме свою бізнесову діяльність.
Лучанинн до Олександра Показати IP 3 Серпня 2018 09:21
"людям дозволили у ресторан Високого рівня принести свої солодощі" - якби це був ресторан високого рівня, то своє не дозволяли б приносити, бо хто його знає чи те своє має достатньо високий рівень
Олександра до Лучанинн Показати IP 5 Серпня 2018 22:46
Зараз кожен заклад бореться за свого гостя, тому й відступають від своїх стандартів
Студент Показати IP 1 Серпня 2018 17:30
Скажу одне. Фреймут треба пам"ятник поставити, що вона юільш-иенш вчить наших громадян, яким має бути заклад громадського харчування.А власників цих точок треба дрючити поповній. Щоб забули, як обважувати,обраховувати, як подавати нечвіжі продукти,, як красти із столів.А то пафосу повні штани, а порядності нуль
Вікторії Показати IP 1 Серпня 2018 17:55
Вікуся не переживай. Я розумію все це вкрай не приємно. Але заклад бісовісний, однозначно.))Тепер будимо його обминати 3 стороною.))
Puffi до Вікторії Показати IP 2 Серпня 2018 11:42
І Слава Богу, думаю заклад вздихне з полегшенням
Марина Показати IP 1 Серпня 2018 20:03
Адміністратора та офіціантів, хамовитих і зверхніх потрібно гнати у три шиї, разом з ними і директора. Відвідували цей заклад з 2003 року, завжди привітний персонал і смачна кухня, але минулого року приїхали святкувати моє день народження, мало того що нам відовмли накрити стіл у бенкетній залі, яка на той час була вільниа та не був зарезервована, так ще на прохання надати книгу скарг - не могли довго її знайти, а потім принесли звичайний зошит. Власник цього закладу має повністю замінити персонал.
ya Показати IP 1 Серпня 2018 20:21
Да всі вирішили в таку жару поїсти олівє, молодці, а жадібність це справа творча, у всьому винна головна господиня по кухні, яка командувала всім парадом і аналізом того що буде з рестоорану а що саміприготують, вона повинна була б все знати.
Галина Показати IP 1 Серпня 2018 20:32
Люди святкували щасливу подію в житті. Наречений мав фінансову можливість замовити один з небагатьох ресторанних комплексів міста. Оцей грьобаний сарказм вже просто ДОСТАВ. Я б хотіла побачити реакцію будь-кого, хто тут коментує, як би він в такому випадку поступив. Народ, включіть логіку... А салати замовлялись тому що в закладі працюють кондиціонери і адміністрація завірила, що нічого не зіпсується.
Грьобаний сарказм до Галина Показати IP 2 Серпня 2018 07:37
Ок. Працювали кондиціонери, на кухні приготували, винесли, все. А як до ресторану везли свої продукти? У холодильнику? Як вони зберігалися і Де?
Дьодік до Галина Показати IP 4 Серпня 2018 13:40
Салат в ХОЛОДИЛЬНИКУ повинен зберігатися не більше 6 годин. А ви "кондиціонер"...
ya Показати IP 1 Серпня 2018 21:07
точно була основний повар зі сторони яка повинна була все пердбачити
росін олексій Показати IP 1 Серпня 2018 23:50
В патіо де фіорі таке просто неможливо. Там все контролюють власники закладу
Євробидло Показати IP 2 Серпня 2018 00:17
А чому музик і тамаду так погано кормили? Навіть солодкого не подали їм.
Василь Показати IP 2 Серпня 2018 06:55
Олів'є - це м’ясний салат, та ще й з майонезом. Довго ця страва не стоїть, так як в ній бурхливо розвиваються хвороботворні бактерії, незалежно від місця зберігання.
Лучанин до Василь Показати IP 2 Серпня 2018 08:55
Це ви зараз про олів"є, який робили 30 років назад. Зараз такі майонези, що вони в будь яку жару не псуються...
Ййй Показати IP 2 Серпня 2018 07:18
Щастя молодятам!
Просто Показати IP 2 Серпня 2018 09:14
74 тис... іді"ти!!! питається в задачі для чого???
Просто так до Просто Показати IP 2 Серпня 2018 11:44
Це ж н 80чоловік
КОХАНКА Показати IP 2 Серпня 2018 14:41
А нащо стільки їсти на весіллі? Хоч це в ресторані проводиться а люди "пакують" як не в себе. Голодними прийшли на весілля? В ресторанах треба їсти трішки , краще пережовувати їжу. І взагалі хто на весілл готує олів"є???????????????? А солодощами можна отравитись якщо вони з кремом. ВЗАГАЛІ ВЕСІЛЛЯ МАЄ БУТИ ДЛЯ МОЛОДИХ І НАЙРІДНІШИХ А НЕ ПОКАЗУХИ РОБЛЯТЬ ОДИН ПЕРЕД ІНШИМ І ЩЕ В СОЦІАЛЬНІ СЕТІ НЕ ЗАБУДЬТЕ ФОТОЧКИ ЗКИНУТИ ЩОБ ВСІ ПОБАЧИЛИ А ТО ЩЕ ХТОСЬ ПРОПУСТИТЬ ТАКІ НОВИНУ!!!!! ЗАРАЗ ТАКИЙ СВІТ ЩО ВСЕ ДОГОРИ НОГАМИ ЦІННОСТІ ЛЮДСЬКІ ВТРАЧАЄМО ОДИН ПЕРЕД ІНШИМ ХОЧЕ ХИЗУВАТИСЬ І ВСЕ. ОДНИМ ВІЙНА А ІНШИМ ГУЛЯНКИ. ОДНИМ БІДА ІНШИМ СВЯТО! ПОВАЖАЙТЕ ОДИН ОДНОГО!
Ира Показати IP 2 Серпня 2018 19:25
В элитных ресторанах Оливье и тушёную капусту не подают. Село без газа, а не ресторан. Из грязи в князи...смешно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus