USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Громада прогнала Садового зі сміттєзвалища у Грибовичах

23 Січня 2017 18:06
Сьогодні на території Грибовицького звалища планувався брифінг міського голови Андрія Садового, його заступника Андрія Москаленка та директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергія Бабака.

Анонсувалась неконкретна тема: «За результатами засідання міської комісії ТЕБ і НС». Та повідомити журналістів про рішення комісій Андрію Івановичу перешкодили розгнівані мешканці Грибович та Малехова. Мер під крики «Ганьба» та запевнення громади, що ніхто не дозволить возити сюди сміття знову, був змушений залишити територію звалища.

Про це з місця події повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Андрій Іванович прибув з традиційним запізненням. Після виходу з авта, він відразу взявся заспокоювати доволі чисельне представництво громади Грибович та Малехова. Відбившись від першої атаки, мер в товаристві Сергія Бабака попрямував на ділянку поблизу відстійників фільтрату. Тут він попросив до слова директора департаменту, який почав розповідати про необхідність укріплення схилів звалища та виділення для цих потреб додаткової ділянки землі.
Далі люди з аргументованими претензіями та запитаннями почали перебивати спіч оратора, вимагаючи пояснит, чи буде сюди знову возитись сміття. Ані Садовий, ані його заступники не мали бажання відповідати на прямі і гострі запитання. Відтак, звинувативши людей у деструктивній позиції, мер поїхав геть, запросивши журналістів у тепле і тихе приміщення приймальні у Ратуші, де обіцяв розповісти все, що йому не дозволили зробити тут.

Трохи на довше залишився на території Сергій Бабак, але він лише підтвердив побоювання місцевих мешканців у появі нового сміття на звалищі. На чітке питання, чи будуть сюди, згідно проектів які розробляються, знову возити сміття він відповів: «Це не я визначаю».

Про сміття у Львові знають уже в світі. Міський голова Львова домовляється з Польщею, що відходи прийматимуть там. Адже в регіонах України не хочуть приймати сміття зі Львова, пояснюють у мерії. Тим часом, допоки чиновники скандалять через сміття, яке є прибутковим бізнесом у світі, львів’яни втомлено понад місяць дивляться на гори відходів під своїми вікнами.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ку-ку Показати IP 23 Січня 2017 18:08
А в сміттєвозі прокатати чи хоч в контейнері слабо?
Шамрін Анатолій Показати IP 23 Січня 2017 18:30
Яка громада на небезпечній території?Яка свалка в віконечках??? Знести все село видати компенсацію!!! 700 мільонів вже за розвозку сміття віплатили!!!! Кожному селянину по хаті з прибиральницею хватило б!!!! а їм грші не треба???? "Дурінь думкою багатіє!" народна мудрість - а ці такі багаті, що і вмерти вже готові!!!!! (далі відкрийте Львіській портал) там продовження моїх коментарів. Щасти вам!
Шамрін Анатолій Показати IP 23 Січня 2017 18:34
http://portal.lviv.ua/news/2017/01/19/olesya-datsko-tsim-rishennyam-lviv-yanam-prosto-pokazali-za-kogo-nas-mayut?fb_comment_id=fbc_1186378991479581_1186546571462823_1186546571462823#f159388945da7a8 Не всі в громаді потупіли, читайте різні погляди на проблему, не тільки Львова
Лев Показати IP 23 Січня 2017 18:35
Шановне товариство Малехова та Грибович, а якщо збереться товариство зі всього Львова, що тоді може бути з вами? Чи не опинитесь ви на цьому смітнику? Подумайте добре!
Сварог Львів Показати IP 23 Січня 2017 18:43
Висипати сміття вочкарику на подвір*ї,не хай погодує трохи щуриків,не даром наш садік обзавівся охоронним постом,після тіпа замахів на його нікчемне життя
Вася Показати IP 23 Січня 2017 18:45
Цікаво, а куди самі мешканці Грибовичей викидають сміття?
Лозунг направильний Показати IP 23 Січня 2017 19:33
Лозунг партії САМОПОМІЧ :-ВІЗЬМИ І ЗРОБИ. Отак попробуй візьми, а тим більше зроби... Не в цій країні, не з цими людьми і не в цей час. На жаль......
Vghhhh Показати IP 23 Січня 2017 20:04
Оце поставити смітєперобний завод. Ото би бабки косити можна було. Це і виробіток теплової енергії і вторине виробництво пластику . І не треба в землю закопути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus