USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Львівське сміття ночами звозять на луцьке звалище. ВІДЕО

14 Червня 2016 10:31
Сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Уже декілька днів, як самоскиди з сусідньої області прямують на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів.

Нагадаємо, 30 травня на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа. Після завершення стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Рятувальників на сміттєзвалищі завалило відходами з висоти 90 метрів.

Міського голову Львова Андрія Садового родичі та друзі не пустили віддати шану загиблим на Грибовицькому сміттєзвалищі рятувальникам.

Тим часом, мер Львова, відмовляючись звітувати перед депутатами міської ради про проблеми сміттєзвалища, особисто звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що є небезпека захоплення державних органів влади. Власне через це МВС минулого тижня і дало команду стягнути Національну гвардію до будівлі Ратуші.

«До Львова повертаються часи Януковича!», - так прокоментували інцидент під стінами Ратуші, які відбувся за участю силовиків минулого тижня.

Потому в Львівській міськраді заявили, що якщо не буде куди вивозити сміття зі Львова – возитимуть в і інші області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: САМ-НА-САМ ІЗ ВЛАСНИМ СМІТТЯМ: ПЕРСПЕКТИВИ ЛУЦЬКОГО СМІТТЄЗВАЛИЩА

Так, три самоскиди зі сміттям, які серед ночі їхали в напрямку Луцька у ніч з 11 на 12 червня помітили в селі Стоянів Радехівського району Львівської області.
Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило з’ясувати, чи насправді возять сміття зі Львова на луцький полігон побутових відходів.

Директор КП «Луцьккомунтранс» Валерій Кузьмич цю інформацію підтвердив. З його слів, так Луцьк, як і всі міста України, допомагає Львову в складній ситуації. Валерій Кузьмич переконує: зі Львовом підписана відповідна угода про вивезення сміття з міста на Волинь і «нічого страшного у тому немає». Така угода підписана Львовом з 35 містами України.

«Вони (представники Львова – ред.) звернулися до нас за допомогою. Так їм сьогодні допомагає вся країна. В людей біда. Це сміття не зі звалища, а яке збирають по місту. Ми домовилися про те, щоб не було перевантажень, тож возять в обмеженій кількості не більше 5 самоскидів в день. Учора було 3», - каже він.

Сміття зі Львова возять або на сортувальну лінію, або на полігон, якщо сортувальна лінія зайнята. Згодом, припускає Валерій Кузьмич, КП «Луцьккомунтранс» може й надасть сміттєвоза в оренду, який би привозив спресоване сміття на міське звалище. А коли в сусідів зникне проблема з місцевим сміттєзвалищем – то львів’яни, переконує він, готові прийняти такі ж обсяги луцького сміття, які сюди привезуть.

Поки що, переконує директор КП «Луцьккомунтранс», зі Львова привезли на луцьке звалище менше добової норми, яку збирають в Луцьку. Та на скільки часу розрахований договір про прийом сміття зі Львова – не каже. Як і невідомо, коли буде вирішене сміттєва проблема в самому місті Лева.

Відомо, що сама проблема сміттєзвалища, на якому трапилася трагедія, існує уже більше 10 років. Активісти Львова відкрито звинувачують мера у бездіяльності. Так, свого часу Микола Савельєв: «Садовий не зробив у Львові не тільки сміттєпереробного заводу, а й навіть сміттєпереробної лінії».

А весь комплекс разом із сміттєсортувальною лінією на міському полігоні твердих побутових відходів у селі Брище розрахований на 15 років, оскільки сміттєсортувальна лінія - то радше відтермінування проблеми, а не вирішення її.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
нелучанин Показати IP 14 Червня 2016 10:42
сміття треба возити на площадку перед кабміном.
Ірина Показати IP 14 Червня 2016 10:42
не пишіть неправди і дурниць! Львів зі своєю проблемою залишився наодинці і лише згодом руку допомоги йому простягнули міста та села області, але аж ніяк не Луцьк!
Колишній до Ірина Показати IP 14 Червня 2016 11:38
Вважаєте Кузьмич обманює? Для чого?
Сергій до Ірина Показати IP 14 Червня 2016 15:32
Щоб допомогли - потрібно просити про допомогу, а те що Садовий вирішив, що не раціонально так далеко возити - це вже інше питання.
Анонім Показати IP 14 Червня 2016 10:58
так ось для чого зробили ремонт дороги! щоб її за літо вгробити мусоровозами....
Валентин Показати IP 14 Червня 2016 11:05
Сам особисто вчора о 6 вечора на ковельській бачив два сміттєвози AVE які обслуговують львівські міста і вони повезли сміття на Брище!
луцьк Показати IP 14 Червня 2016 11:11
то хай тепер з усієї України сюди будуть возити .....Луцьк перетворется на сміттєву яму
лучани Показати IP 14 Червня 2016 11:22
На Грибовицьке звалище звозять не тільки з Львова, а й навколишніх міст та сіл.
Брище Показати IP 14 Червня 2016 11:41
а з цього місця детальніше будь-ласка. Це хто це в нас в Луцьку такий розумний руку допомоги простягає??? Малот того що від сміття і смороду страждають мешканці Брищ і всіх навколишніх сіл черед які їдуть мусарки з Луцька- постійно обочини засрані поліетиленовими пакетами, що злітають з машин а сморід стоїть такий що протигаза треба вдягати. ТО тепер ще львівське г*вно сюди пруть??? Не діждете!!! Люди вийдуть на трасу. Я вам то обіцяю. Хватить травити нас своїм г*мном!!!!!!
ольга Показати IP 14 Червня 2016 12:03
Ото так...Таку відстань возити відходи є гроші, а 10 років не було у міста грошей на облаштування полігону? Це що- проблема одного дня? Чи це лихо якесь непередбачуване? Ганьба Садовому !!!!
Анонім Показати IP 14 Червня 2016 12:10
Да лучанам все до одного місця.Возять сміття - хай возять. Біля інституту мистецтв мостять дорогу, нищачи луг - хай нищать. Колись там був первісна лука, потім викопали калюжу, потім засипали русло. Потрохи Стир перетворюється в заросле очеретом болото, Тепер пустили трактори і бульдозери.І плювати меру на екологію. Треба буде сину мера місце на виборах уВР в "Самопомочі"- висиплять львівське сміття і посеред парку, або під мостом на Ковельській.
Андрій Показати IP 14 Червня 2016 12:38
Хто дозволив ? Гройсман ? блін нам ще Львівського не вистачало сміття..нехай Садовий розбереться зі сміттям у Львові, але не таким чином що возити в сусідні області
Перехожий Показати IP 14 Червня 2016 12:57
коментар було видалено
брище Показати IP 14 Червня 2016 13:09
романюк про це знае ?
нхя не смішно до брище Показати IP 14 Червня 2016 13:48
Не тільки знає, але, як завжди має свій прОцент.
нелучанин до нхя не смішно Показати IP 14 Червня 2016 15:30
не процент , а долю. це садовий започаткував , як грамотно одержувати відкати від бізнесу
Ната Показати IP 14 Червня 2016 14:22
цирк. невже таке можливо.
волинянам Показати IP 14 Червня 2016 15:01
все просто...садовий і тепер і раніше заробляв на вивехенні сміття з львова, тепер возить далеко значить більше заробляє...усі фірми які вивозять сміття з львова належать садовому все просто...
Кірик Показати IP 14 Червня 2016 15:18
А у нас в Луцьку і так г*мном кругом воняє, так що нам вже по барабану, всерівно ця тема нафік нікому не треба.
Анатолій Показати IP 14 Червня 2016 15:50
Класно придумали. Треба собі так зробити. Заповнилось відро з сміттям а викидати не хочеться - пішов до сусіда накідав йому. Схема 100 %.
Ура! Рівне Показати IP 14 Червня 2016 19:45
нехай процвітає луцьк серед сміття з усіх регіонів! Наймудріше рішення! Львів засипле Луцьк з головою за 6 місяців! УРА!
полюх Показати IP 14 Червня 2016 19:47
продажні волиняни!
Просто я Показати IP 14 Червня 2016 20:30
Вчора особисто бачив два жовтих самосвала з напівпричепами, на львівських номерах, які прямуаали зі сторони Рованець і повертали на Дубнівську, на виїзд з Луцька
,бе-е Показати IP 14 Червня 2016 20:44
продажні волиняки! як останні бомжі збираєте сміття з усіх усюд! це вже клініка!!!
класно Показати IP 15 Червня 2016 14:52
ми ето мусор переделаем на конфети .ошен..
Вася Інтелігент до в Показати IP 15 Червня 2016 15:03
Шановні друзі,ви справді думаєте,що ваші коментарі на щось можуть вплинути,не будьте дурнями!В нас слухають лише тих в кого купа грошей,ваші ж випади,"впливові" люди сприймають,як гавкіт собаки!Ще й підсміюються,читаючи вашу писанину.
Вася Інтелігент Показати IP 15 Червня 2016 15:04
Так,що не мучте пальці)))
Борис Показати IP 15 Червня 2016 19:22
Слів нема один шок
Борис Показати IP 15 Червня 2016 19:25
Слів просто нема один шок!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus