USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Із зони АТО хочуть евакуювати усіх дітей

9 Серпня 2014 17:01
Рада національної безпеки і оборони заявляє про звернення Міністерства соціальної політики до голови Донецької обласної державної адміністрації та у Міжвідомчий координаційний штаб з надання допомоги переселенцям із зони антитерористичної операції з проханням сприяти в евакуації із зони військових дій усіх дітей за допомогою гуманітарних коридорів.

Про це під час брифінгу сказав речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, - повідомляє ЛБ.

"З метою запобігання ситуації щодо використання російськими найманцями дітей в якості "живого щита" Міністерство соціальної політики звернулося у Міжвідомчий координаційний штаб, до голови Донецької облдержадміністрації з проханням сприяти в організації безпечної евакуації всіх дітей, які перебувають в епіцентрі військових дій. Така евакуація повинна відбуватися за допомогою створюваних українськими військовими гуманітарних коридорів, забезпечення транспортом для вивезення дітей", - сказав він.

Речник також зазначив, що міністерство звернулося з проханням дати доручення Міністерству інфраструктури і "Укрзалізниці" забезпечити трьома додатковими вагонами поїзди, що відправляються від залізничної станції міста Краснодон (Луганська область), для можливого вивезення дітей із дитячих будинків-інтернатів Луганської області.

Лисенко підкреслив, що за станом на 7 серпня з Луганської та Донецької областей в інші регіони України переїхали 43 дитячих будинки сімейного типу та 85 дітей з прийомних сімей.

Як повідомлялося, члени незаконних збройних формувань у п'ятницю викрали з Будинку дитини в Луганську 7 українських дітей-інвалідів, віком від 2 років, і незаконно переправили їх на територію РФ.

Зі слів уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської,викрадені діти-інваліди перебувають у центральній міській лікарні Донецька Ростовської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus