USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Каліфорнію охопили лісові пожежі: загинуло не менше 10 осіб

10 Жовтня 2017 08:16
У північній Каліфорнії спалахнули масштабні лісові пожежі. Вогнеборці звітують, що внаслідок стихійного лиха вщент згоріли щонаймешне 1,5 тисячі будинків та комерційних споруд.

Про це повідомляє «Associated Press».

Більшість пожеж спалахнули 8 жовтня близько 22:00 (за місцевим часом).

Як пише Reuters, в результаті пожеі щонайменше 10 осіб загинуло, знищено сотні будинків і підприємств.

Губернатор штату Джеррі Браун оголосив надзвичайний стан в округах Напа, Сонома і Юба, охоплюючи деякі з головних виноробних районів.

Пізніше він включив в цей список ще чотири північних округи Каліфорнії і округ Оріндж в Південній Каліфорнії.

Поліція округу Сонома підтвердила загибель семи людей. За даними Каліфорнійського департаменту лісового господарства та протипожежного захисту, двоє інших загинули в окрузі Напа і ще один в окрузі Мендочіно.

З округу Сонома евакуйовані дві лікарні, близько 1500 будинків і комерційних будівель були знищені в усьому регіоні. Відомо, що близько 20 тисяч людей покинули свої помешкання

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень оприлюднило відео з супутника, на якому видно масштаби стихійного лиха. Окрім цього, користувачі YouTube оприлюднили моторошні кадри пожеж в Каліфорнії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus