USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто «дере» гроші з волинян, місцеві прокурори не викривають.ДОКУМЕНТ

6 Вересня 2013 15:21
Прокуратура Луцького району не знайшла тих, хто незаконно вимагає гроші за видачу довідок про місце проживання для жителів прикордонних районів Волині, - повідомляє «Четверта влада». Про це стало відомо із відповіді виконувача обов’язків прокурора Луцького району, яку прокуратура надала постраждалій від махінацій волинянці.

Про незаконне вимагання коштів за довідку йшлося у матеріалі «За прикордонну довідку на Волині вимагають зайві кошти.РОЗСЛІДУВАННЯ».

Працівники прокуратури Волинської області, куди звернулась героїня матеріалу, скерували скаргу до прокуратури Луцького району аби там перевірили створення перешкод при виготовленні довідок про місце проживання. У районній прокуратурі довго готували відповідь на скаргу пані Світлани і навіть нав’язливо запрошували її на особисту зустріч, аби детальніше вивчити цю справу.
Однак відповідь правоохоронців здивувала громадянку – вони не знайшли винних у вимаганні незаконних коштів з громадян. Знайшли й причину свого «безсилля».

Виявилося, що в одному приміщенні за адресою: м. Луцьк, вул. Шевченка, 17, розташований Луцький районний сектор УДМС України та адресно-довідковий відділ УДМС України у Волинській області, який підпорядкований Управлінню ДМС у Волинській області. А відтак прокуратура встановила, що до компетенції Луцького районного сектору не входить видача довідок про місце реєстрації громадян. А такі довідки видає саме Управління Державної міграційної служби у Волинській області, яке не піднаглядне прокуратурі Луцького району.

Як не дивно, але у відповіді прокуратури жодним словом не згадано про проблему, з якою волинянка зверталась до правоохоронців. Тож про незаконне вимагання грошей за довідку прокурори промовчали. Пані Світлана разом із журналістами шукатиме справедливості у Генеральній прокуратурі України, куди скерує скаргу на незаконне вимагання грошей за видачу довідки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
[email protected] Показати IP 6 Вересня 2013 17:44
Прокуратура показала свою професійну некомпетентність та безграмотність. Якщо держслужбовці Луцького районного сектора Грищук, Климук безпосередньо приймають заяви, оформлять і видають довідки на руки, а перед обідом завідуюча Грищук особисто виписані довідки разом з готівкою возить до корупцінера-здирника Воробя (нач.УДМС)для затвердження гербовою печаткою. При цьому крім платежів сплачених по квитанціях: мито-8.50 грн, для фірми присоски "Документ"-100 грн Грищук, Климук незаконно додатково у власні кишені здирають готівкою 140 грн за видачу довідки сьогодні на сьогодні, тобто вартість однієї довідки майже 250 гривень. Жителі прикордонних населених пунктів змушені платити таку суму, бо прийдеться їм за отриманням довідки приїзжати через тиждень за 150-200 км. Великого розуму для перевірки тут не потрібно, взяти списки жителів кто отримував прикордонні довідки та їх опитати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus