USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Ківерці повернулись в 50-ті роки

15 Квітня 2013 19:00
Останні кілька тижнів мешканці Ківерець «займатимуться розведенням» жаб, окунів та качок. Для цієї живності ківерчанам не треба викопувати ставки - в них все під рукою, точніше під вікном, або під підлогою. Такої повені не було ніколи, запевняють старожили. Бувало, що вода затоплювала погріб, але щоб стояла під вікнами - ще не бачили, - інформує ТРК Аверс.

Раніше, розповідають, в північній частині Ківерець було болото та озеро. Проте в 70-их роках цю територію трохи осушили та взялися роздавати земельні ділянки. Ті, хто мав величезне бажання жити в райцентрі, розпочали будівництво своїх домівок просто серед болота.

Цьогорічна велика вода для тих, хто оселився на північній стороні невеличкого містечка, обернулася не меншим лихом. Раніше тут були прокопані меліоративні канали, проте нині від них залишились подекуди тільки мілкі рівчачки. Вода нікуди не відходить, тому людей і топить. Волога стоїть під хатою, і добре, кажуть, якщо не в хаті.

З водою ківерчани воюють по-різному. Хтось виносить воду відрами, хтось відкачує самотужки, хтось на допомогу викликає надзвичайників, а решта чекає, що волога сама десь дінеться.

Ще коли людям роздавали наділи під будівництво, розповідають, там були прокопані меліоративні канали. Воді нема куди сходити - тому вона стоїть на людських городах, де раніше були рівчачки. Хто закопував, тепер хай сам бореться з водою, - розповідає міський голова Ківерець Володимир Жгутов.

Що ж до відкачування води, то тут працюють і місцеві комунальні служба і рятівники. До роботи підключилися і приватники, - ті хто має власні машини із системою відкачування. Надзвичайники майже не перепочивають. Розповідають, що перші виклики надійшли ще в березні із північної сторони Ківерець.

Тим часом, вода ще прибуває. І єдине, про що благають ківерчани - щоб не було дощу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus