USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Корпуси школи у Ківерцях знаходяться на відстані кілометра

30 Березня 2018 09:58
Народний депутат Ірина Констанкевич в місті Ківерці зустрілася з педагогічним колективом школи № 1.

Школа № 1 у місті Ківерці ділиться на два корпуси, які знаходять на відстані 1 кілометра один від одного, що створює певні незручності як для учнів, так і для педагогічного колективу, тому на часі будівництво нової школи, однак, це потребує колосальних коштів, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Будівництво нової школи було закладено ще в 90-х роках минулого століття, згодом воно було заморожене, а насамкінець через недолугість тодішніх чиновників навіть зведене зруйнували.

Серед інших важливих питань, які турбують освітян це і заробітні плати вчителів.

«Урядом були задекларовані зміни, зокрема і ті, що стосуються підвищення заробітних плат педагогам на рівні трьох мінімальних заробітних плат, однак далі обіцянок справа так і не дійшла. Ми ще в жовтні минулого року подали свій законопроект, щоб виконати цю норму. Скасована і така норма закону, як вихід на пенсію за вислугою років. З цього приводу ми звернулися до Конституційного суду, аби отримати роз’яснення чи це відбулося у законний спосіб», - розповіла Ірина Констанкевич.

Ірина Констанкевич наголосила, що робота народного депутата – це не тільки написання законів, але й залучення коштів на округ, а також перевірка ефективності їх використання.

Також освітяни цікавилися, коли надійдуть обіцяні урядом кошти передбачені закладені під реалізацію проекту так званої «нової школи». Ірина Констанкевич повідомила, що мала розмову з міністром освіти Лілією Гриневич, яка запевнила, що такі кошти зарезервовані.

Нагадаємо, що за сприяння Ірини Констанкевич та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» для потреб вищезгаданої школи у 2016 році було придбано 13 комплектів парт, у 2017 році вже придбано 5 комп’ютерів, незабаром школярі отримають дев’ять комп’ютерних столів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus