USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Комунальника з Рокинь покарали за борги з зарплати

19 Квітня 2011 17:59
Головного комунальника селища Рокині Луцького району Володимира Куліша за невиплату заробітної плати працівникам оштрафували на 8,5 тисяч гривень.

Про це 19 квітня повідомити у прокуратурі Луцького району.

Як розповів прокурор Луцького району Василь Лопоха, начальник виробничого управління житлово-комунального господарства «Рокині» Володимир Куліш систематично не виплачував заробітну плату працівникам.

«Так тривало з лютого 2010 по січень 2011 року. За цей період працівникам заборгували 98,5 тисяч гривень. Хоча водночас на розрахунковий рахунок підприємства надійшло 932,5 тисяч гривень, з яких на виплату заробітної плати використано лише 284,1 тисячі. 648, 4 тисячі гривень було спрямовано на господарські потреби, сплату податків і інших платежів до державного бюджету, виробничі витрати, погашення кредитних зобов’язань тощо», - розповів Василь Лопоха.

У прокуратурі Луцького району за цим фактом порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 175 КК України – безпідставна невиплата заробітної плати більш як за один місяць, вчинена керівником умисно.

Вироком Луцького міськрайонного суду 12 квітня Володимир Куліш визнаний винним за ч.1 ст.175 КК України. Призначене покарання у вигляді штрафу розміром 8,5 тисяч гривень.

Довілково:

У частині 1 Статті 175 Кримінального Кодексу України йдеться:

«Безпідставна невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої установленої законом виплати громадянам більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності чи громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності, -

карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
... Показати IP 19 Квітня 2011 19:22
Налякали штрафом,не смішіть! Там гроші дєрєбаняться з дуууже "порядною" головихою. Це найкорумпованіше місце в Луцькому районі! Вони на відшибі і безконтрольні. Думаю і Марія Миколаївна й собі нагребла від комунальників грошенят!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus