USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Контрабанду вартістю понад 2,2 мільйона везли до України на вантажівках… із Панами?

20 Серпня 2009 10:24
На міжнародному автопереході «Ягодин» на Волині митники затримали дві вантажівки, на яких ввозили до України контрабандні товари загальною вартістю понад 2,2 мільйона гривень. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Затриманий товар належить запорізькому ТзОВ, проте транспортували його дві різні компанії-перевізники (українська та польська). Коли водії подали документи до оформлення, митників насторожила дещо екзотична «географія» торгової операції, адже фірма-відправник розташовувалася в ... Республіці Панама.
У товаросупровідних документах також зазначалось, що одна вантажівка перевозить «кутики сталеві гарячекатані, довжиною 6 метрів» виробництва Польщі вартістю 38 тисяч гривень, інша — «кутики сталеві гарячекатані», виготовлені в Італії, котрі коштують 1, 8 тисячі доларів.
Поглиблений митний огляд прояснив ситуацію: насправді в одній з машин знаходилось 120 фірмових італійських розширювальних баків для систем водопостачання та опалення, 9,4 тисячі запчастин для опалювальних систем. Відповідно до акту-консультації Волинської торгово-промислової палати, такий товар коштує майже півтора мільйона гривень. Інша вантажівка фактично перевозила фурнітуру для виготовлення вікон та дверей вартістю понад 800 тисяч гривень, – йдеться у повідомленні прес-служби Держмитслужби.
Крім того, під час перевірки встановлено причетність до вчинення контрабанди директора фірми-отримувача товару, який через водіїв організував подачу митному органу України документів, що містять неправдиві відомості про найменування та вартість вантажу.
Начальник Ягодинської митниці Василь Шайда розповів: «У цьому випадку завдяки професійним діям оперативників Служби по боротьбі з контрабандою припинено спробу несплати до бюджету значної суми мита». Вчинені дії передбачають для запорізького ТзОВ кримінальну, а не обмежену відповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus