USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Контрабандист з Волині попався на «кактус». ФОТО

29 Березня 2011 18:01
Луцькі прикордонники затримали 22-річного мешканця Любомля, який з дерева прослуховував та спостерігав за переміщенням прикордонних нарядів – очевидно, це був спостерігач, який мав попередити своїх подільників про наближення охоронців кордону.
Пригода сталася у ніч з 28 на 29 березня у відділі «Ягодин» Луцького прикордонного загону, – повідомили у прес-службі Луцького прикордонного загону.
Прикордонний наряд, який тільки вийшов на охорону держкордону, у визначеній точці почав спостереження за допомогою переносного тепловізора. На відстані до двох кілометрів було виявлено розмиту теплову ціль, яка постійно знаходилась на одному місці. Вона то з’являлась, то зникала з екрана монітора.
Це не було притаманно поведінці дикої тварини, тому прикордонники прийняли рішення перевірити ціль.
Уже через декілька хвилин оперативна група знімала з дерева так званого спостерігача, який, скоріш за все, мався попередити своїх подільників про наближення охоронців кордону. Негайно про обстановку проінформували польських колег та розпочали пошукові дії зі свого боку.
Через півгодини польські прикордонники повідомили про затримання на цьому напрямку двох своїх громадян з вантажем шести ящиків цигарок.
Цієї ж ночі вже на українсько-білоруському кордоні наряд відділу «Доманово» Луцького прикордонного загону затримав місцевого мешканця, який «Москвичем» перевозив 10 ящиків контрабандних цигарок.
Прикордонні наряди відпрацьовували наявну оперативну інформацію про можливе незаконне переміщення тютюнових виробів через кордон, тому і приховано розташувались на визначених напрямках в очікуванні нічних гостей.
Під ранок з села Кортеліси виїхав автомобіль та попрямував без світла в бік держкордону.
Водій під’їхав до меліоративного каналу, по якому проходить державний кордон, та зустрів спільників із суміжної сторони, які швидко перекинули через канал ящики та зникли.
Невідомий завантажив коробки в машину та поспішив у зворотному напрямку, де прикордонники вже розгорнули пристрій для примусової зупинки «Кактус».
Вимогу про зупинку водій не виконав, пробив колеса на «Кактусі», зупинився та був затриманий.
26-річного мешканця Кортеліси очікує суд, а 5 тисяч пачок цигарок «Фест» білоруського виробництва разом з автомобілем передано митникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus