USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Святогірській лаврі під час артобстрілу загинула черниця з Волині

3 Червня 2022 22:22
3 червня у Свято-Успенській Святогірській лаврі відбулася служба чину поховання вбитих у результаті артобстрілів ченців, під час якого загинула і черниця з Волині.

Про це повідомляють на сайті Української православної церкви.

Артобстріл келійних братніх корпусів Святогірської лаври із трагічними наслідками стався 1 червня о 13.30. Декілька снарядів розірвалися безпосередньо в келіях 3-го і 4-го корпусів. У цей час братія та сестри, що переселилися до лаври зі зруйнованого скиту с. Богородичне, перебували в келіях після трапези, готуючись до всенічного бдіння свята Вознесіння Господнього. Внаслідок удару загинули благочинний лаври архімандрит Галактіон (Вуйченко), чернець Аристоклій (Хвощина) та черниця Варвара (Кисіль) родом із Волині.

Також отримали тяжкі поранення ієромонах Іоасаф (Кочубей), ієромонах Амфілохій (Беседін), ієродиякон Аліпій (Бондар), який 3 червня помер у лікарні, монах Спиридон (Янковенко) та інокиня Іоанна (Мельник), які знаходяться в цей момент у відділеннях хірургії та травматології у Слов’янську та Краматорську.

Корпуси, що є пам’ятками архітектури, зазнали серйозних руйнувань із частковим загоранням.

Всенічне бдіння свята Вознесіння через безперервні обстріли лаври відбувалося в підвалах, де сховалися мешканці обителі.

Убиті поховані за вівтарем Успенського собору.

У Святогірській лаврі наразі, окрім ченців і черниць, перебуває близько 300 біженців, серед яких – інваліди, люди поважного віку, близько 60 дітей, у тому числі немовлята – мирні люди, що сховалися від війни у стінах стародавньої всенародної святині Свято-Успенської Святогірської лаври.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Руслан Показати IP 3 Червня 2022 23:59
руській мір прийшов в гості до московського патріархату
Руслан Показати IP 4 Червня 2022 00:37
московський патріархат
Руслан Показати IP 5 Червня 2022 00:53
І що, порузумнішають ці адепти гундяєва? Треба їх насильно вивезти звідти, хоча б живими залишаться. На перевиховання відправити до футбольних фанатів. Хай кричалки про путіна вивчать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus