USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Контрабандистам допомагають СБУшники?

1 Березня 2011 11:35
Контрабандистам, яких у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» затримали без необхідних документів на товар, намагалися допомогти працівники СБУ.
Пізно ввечері на пункт пропуску «Ягодин» з території Польщі в'їхали два вантажних мікроавтобуси з вітчизняними номерами, які були запаковані товарами народного вжитку та предметами, що реалізуються у секс-шопах. Загальна вартість вантажу – понад 100 тисяч доларів, – пише Волинь-нова.
Коли «буси» вже мали залишати режимну зону, до водіїв підійшов заступник начальника Ягодинської митниці по боротьбі з контрабандою Сергій Харченко і попросив пред'явити документи, які підтверджують факт проходження митного контролю та сплати митних платежів.
Таких «паперів» у перевізників не виявилося.
На порятунок контрабандистів відразу ж прибули начальник місцевого підрозділу СБУ Олександр З. та його підлеглий Михайло Ф. Однак всі їх намагання «розрулити» скандальну ситуацію виявились марними. Митник на поступки не пішов.
За цим фактом порушено кримінальну справу. Проводиться слідство.
Працівники Ягодинської митниці Олег Ч., Леся П. та Світлана П. (вона є ковельчанкою), які пропустили контрабанду за проханням співробітника СБУ на ім'я Володимир, вже звільнені з роботи.
Відносно інциденту на митному пункті пропуску Держмитслужбою та Службою безпеки України проводяться службові розслідування.
Цікаво, що в цій контрабандній історії фігурує співробітник правоохоронної структури, який не так давно був заохочений своїм начальством за протидію функціонуванню у Луцьку підпільної порностудії.
Довідково:
У результаті заходів, спрямованих на виявлення та припинення фактів контрабанди, упродовж 2010 року працівники Ягодинської митниці порушили 21 кримінальну справу на загальну суму майже 31 мільйон гривень. Зокрема, щодо фізичних осіб порушено дев'ять карних справ, посадових осіб – шість.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
нік Показати IP 1 Березня 2011 16:29
Пішла коса на камінь. Зараз СБУшники будуть пресувати всіх митників,бо зірвали для них куш. Всі давно знають що майже всі СБУшники на митниці мають своїх перевізників,для яких роблять зедені коридори.Кришується маже 60-70% перевезень через кордон, а за пару блоків сигарет до буцигарні.Починаючи з вїзду на територію України і закінчуючи ДАІшниками які працюють біля митниці,на все давно встановлено певні такси які справно платяться. Всі про це знають, тільки боротися з тим немає кому, бо всі у цьому замішані і мають вигоду, окрім, якої вона не є, держави.
Майборода Показати IP 1 Березня 2011 18:23
Сашко,коли я тебе просив мені допомогти,то ти "відморозився"...... ТВЕРЕЗИМ ПОГЛЯДОМ РОЗЦІНИ З КИМ ТОБІ ДОВЕЛОСЯ "ПРАЦЮВАТИ"...))) А Мішку Фролова трошки шкода,так як хлопчина непоганий,але "нехорошо так,синок,свою жизнь начинаешь с обмана" !)))
митник Показати IP 1 Березня 2011 21:57
ЗДРОК і федик помиріться ,контрабанда зупинилась.
українець Показати IP 2 Березня 2011 11:25
Давно з цього треба починати,таможня корумпована з самого верху!!!!!!!!!
здивований Показати IP 3 Березня 2011 11:59
Інформація для начальника СБУ Мельниковича. Олександр Здрок, начальник Любомльського райвідділу СБУ має у своєму користуванні 5 автомобілів% Мерседес "кубик" Мерседес "очкарик" Тойота Кемрі Тойота джип БМВ Х5 2011 року випуску Загальна вартісьть цих авто понад 220 тисяч доларів Також він має 5 квартир у Луцьку загальною площею 450 м.кв. Володіє 2-ма земельними ділянками, по гектару кожна. Дачею на Світязі. Орієнтовна ціна 150 тисяч доларів 4-ма вантажними автомобілями для міжнародних перевезень. Все це оформлено на підставних осіб та дружину. Крім того він ще має промислову базу в Лукові. Запитання: де начальничок такого рівня міг заробити стільки грошей?
здивований Показати IP 3 Березня 2011 16:01
Невже на волинських новинах зявилася цензура? Але тоді незрозуміло, навіщо взагалі піднімати тему? Де мій коментар про багатство Здрока?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus