USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Краєзнавчий музей залишиться без приміщення?

3 Липня 2008 17:47
У Луцьку приватна структура хоче прибрати до рук приміщення краєзнавчого музею, ­– повідомили «Волинським Новинам» журналісти із радіостанції «Сім’я і дім» .
 
Як стало відомо нашим колегам, у постійну комісію Волиньради з питань духовності і культури надійшло колективне звернення від працівників Волинського краєзнавчого музею з проханням допомогти. Як йдеться у ньому, приміщення, де донедавна була Волинська торгово-промислова палата і яке перебуває на балансі краєзнавчого музею, хоче отримати комерційна приватна структура.
 
На думку членів депутатської комісії, ці знані й шановані люди б’ють на сполох недаремно. Сімнадцять років тому, навіть не маючи ще нічого, окрім обіцянок, ентузіасти зібрали для Музею етнографії та народних промислів понад 6 тисяч унікальних та раритетних зразків.
 
У грудні 2007-го депутати Волиньради проголосували за відкриття в Луцьку такого музею. Працівники краєзнавчого музею вважають, що для нього ідеально підходить приміщення, на яке накинули оком бізнесмени. Тим часом новий відділ міг би стати гарною «фішкою» Волині, на кшталт знаного далеко за її межами музею Волинської ікони. Тому голова постійної комісії Волиньради Іван Корсак надіслав лист головам облради та облдержадміністрації – Анатолієві Грицюку та Миколі Романюку – з проханням зважити на думку колективу і допомогти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus