USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лікарі – не боги. Однак за смерть пацієнта хтось має відповісти

10 Жовтня 2013 15:21
По справі п’ятьох луцьких лікарів, яких запідозрили у службовій недбалості, триває досудове розслідування. Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду на прохання слідчого дав дозвіл на вивчення і вилучення документів, а саме оригіналів посадових (функціональних) обов’язків лікарів, які перебувають у володінні комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня», - інформують «Відомості».
Виходить, що без рішення суду документи слідчому не видавали.

Як Волинські Новини повідомляли раніше, п’ятьох лікарів Луцької міської клінічної лікарні запідозрили у службовій недбалості, внаслідок чого помер чоловік.

Якщо ж вдасться довести вину ескулапів у смерті пацієнта, то їх можуть позбавити права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк. Кримінальне провадження відкрите за статтею 140 частини 1 КК України — «невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
читач Показати IP 10 Жовтня 2013 15:49
ще ніколи ні один лікар не відповів за свою роботу, люди вмирають, а вони не винні
Александр до читач Показати IP 10 Жовтня 2013 17:45
А скольких спасли, а лучше б и не спасали...
Суд до Александр Показати IP 10 Жовтня 2013 20:38
Если бы не спасали - уже бы сидели...
Лучанин Показати IP 10 Жовтня 2013 20:03
Шановні, медицина - наука. Відповідно ніхто ніколи не знає чим може зачінчитися будь-яке лікування. Клятви Гіпократа вже не існує - є клятва лікаря, а це вже зовсім інша річ. До того ж є різні хвороби. Якщо хвороба вроджена, то це окреме питання, а всі інші хвороби є набутими через неправильну життєдіяльність самої людини, окрім ще нещасних випадків. ДТП - наслідок порушення ПДР, отруєння - порушення режиму нормального харчування тощо. З іншої сторони ви купили диплом якогось там ВУЗу, посвідчення водія, довідку. Вам можна? Так і лікарю можна купити диплом. Чого ж ви після цього з нього питаєте?! Почніть жити за правилами і не стане винних!
Думка до Лучанин Показати IP 10 Жовтня 2013 20:40
А якби на місці того нещасного загиблого був твій брат чи батько? Теж таку би пісню співав???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus