USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Батько помер, а ніхто навіть не перепросив. Волинянин довів у суді халатність лікарів

14 Січня 2024 17:04
Роками двоє синів доводили в суді, що через недбалість медиків у Горохівській лікарні помер їхній батько. Чоловіка привезли до медзакладу на ампутацію ноги. Вже після операції пацієнт помер від інфаркту, який не був діагностований. Відповідно, лікарі не надали необхідної допомоги пацієнту.

Сім’я довела свою правду в суді. Однак медичний заклад подав апеляцію, а лікар, провину якого фактично підтвердили, досі виконує свої обов’язки, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Мудрак Іван Якович помер на 68 році життя в Горохівській лікарні. Причиною смерті стало те, що лікарі не діагностували в пацієнта інфаркт, який стався після ампутації ноги. Ампутацію проводив лікар Анатолій Сафонік.

«За висновками судово-медичної експертизи, лікар мав би діагностувати інфаркт, який був у батька. У переддень смерті в батька був інфаркт. Нам про це ніхто не сказав: ні лікар, ні персонал, ні анестезіолог, який був при смерті батька», – сказав син померлого Юрій Мудрак.

На сьогодні провину лікарів довели. Суд присудив виплатити по 50 тисяч моральної шкоди кожному з потерпілих: дружині та двом синам померлого. Проте на рішення було подано апеляцію.

«У батька були ознаки інфаркту міокарда, а лікуючий лікар замість того, аби лікувати його, незрозуміло чим займався. І до сьогодні ми з його уст не почули слів вибачення. Нікому не раджу потрапляти в Горохівську лікарню, конкретно до цих медичних працівників, які займають не свої місця в цій установі. Їх давно потрібно звільнити, щоб вони не ламали людські долі», – прокоментував Юрій Мудрак.
Читати ще: При інфаркті натирали спину спиртом. Волиняни п’ять років судяться з лікарнею через смерть батька

Цей випадок не єдиний. Зараз у суді перебуває провадження щодо смерті ще одного пацієнта, родичі якого вважають, що в Горохівській лікарні йому не надали належної допомоги.

«Схожа справа, практично аналогічна. Замість того щоб хоча б якесь вибачення почути з вуст пана Сафоніка, там абсолютна самовпевненість, безвідповідальність, якісь смішки в суді з його сторони та сторони його родичів. Та справа розглядається вже майже рік, а Сафонік не відсторонений від виконання посадових обов’язків, працює далі», – зазначив Юрій Мудрак.

Волинянин виграв апеляцію. Наголосив, що ця справа стала для нього принциповою, адже хоче застерегти інших від такого халатного лікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus