USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанка страждає від свавілля сусіда та бездіяльності жеку. ФОТО

5 Липня 2013 16:28
Лучанка більше року страждає від свавілля сусіда та відсутності реакції жеку.

Про це інформує Комунальний патруль.

Мешканка будинку, що по вулиці Наливайка, 6а, розповіла, як уже тридцять років проживає в будинку та ніколи не здогадувалася про несправність вентиляційної системи. За словами пані Галини, під час будівництва споруди допустили помилку та змурували один вентиляційний канал на дві квартири – нижню та верхню. І все було б добре, якби рік тому сусід знизу не встановив примусову витяжку у себе над плитою. Тепер, коли він вмикає цей прилад весь пил, бруд та пара йдуть у квартиру зверху, де такої примусової витяжки не має.

Пані Галина, каже, неодноразово зверталася до жеку. У довгоочікуваній відповіді ЛК ЖКП №8 ЖБК повідомив, що під час обстеження канал був не засміченим, а витяжна вентиляція функціонує. Також було зазначено, що власнику квартири знизу роз’яснили, що при встановленні витяжки потрібно створювати додатковий вентиляційний канал власними силами.

Зауваження працівників жеку мешканець нижньої квартири проігнорував й далі продовжує активно використовувати встановлену витяжку. Галина бідкається, що з таким свавіллям сусіда вона змушена заклеювати свою вентиляцію папером та скотчем, аби нічого не йшло їй у кухню. Однак, коли сусід вмикає витяжку на повну потужність, ця «система захисту» не витримує і папір відклеюється.

Не мирячись із ситуацією, мешканка Галина повторно звертається до жеку, на що їй тепер відповіли, що в бюджеті немає коштів на проведення робіт у квартирах, тому пропонують тепер вже їй влаштувати собі додаткову вентиляцію та забути про проблему. Однак, за її словами, цієї проблеми все одно не вдасться уникнути, адже витяжка у сусіда буде працювати, і весь бруд знову йтиме до неї в квартиру знову.

Варто зауважити, що згідно з Типовим переліком послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій Постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» від 20 травня 2009 р. N 529, ЖКГ, тобто виконавець, зобов’язаний технічно обслуговувати та здійснювати поточний ремонт систем протипожежної автоматики та димовидалення, а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем у разі їх наявності. Також обслуговування димовентиляційних каналів включене в перелік послуг, мінімально необхідних для утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, визначений міською радою Луцька.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Серж Показати IP 5 Липня 2013 17:01
в нас та сама фiгня, i в знайомих.. встановили клапан, але вiн всеодно пропускає трохи..
SVV Показати IP 5 Липня 2013 17:02
А куди ЖЕК діває кошти, які отримує за утримання будинку?
Знайка Показати IP 5 Липня 2013 17:12
В мене та ж біда. Викликала з ЖЕКу, сказали, що канал не забитий. Щоб сама попросила сусідів не вмикати витяжку. А сусіди люблять смажений оселедець. Уявляєте?
Серж Показати IP 5 Липня 2013 17:17
в мене гречку й ще якесь, що смердить прямо жах) i що робити? з моєї витяжки до них теж йде..
Квітка Показати IP 5 Липня 2013 17:22
Повне свавілля. Чому жінка має "насолоджуватися" ароматами від створення кулінарних шедеврів сусідом? Їй неприємності, а йому байдуже. Єдиний вихід - до суду, позиватися до ЖЕКу, жінка його виграє і ЖЕК заплатить ще і за судові витрати.
Мешканка до Квітка Показати IP 5 Липня 2013 17:36
Люди сплачують за утримання будинку до ЖЕКів величезні гроші. Наша сім'я, приміром, щомісяця сплачує 100 грн за утримання (3-кімнатна квартира). Єдина послуга, яка реально надається - це прибирання. ВСЕ! Лампочки самі міняємо, фарбуємо теж самі, часом прибираємо східці своїми силами тощо. Викликати працівника з ЖЕКу для дрібного ремонту - і то за окрему плату! Що за свавілля? За що платимо??? Якщо багатоповерховий будинок, наприклад має 100 квартир, а кожної квартири сплачується до ЖЕКу 60-120 грн. Відтак, з одного багатоквартирного будинку ЖЕК може отримати щомісяця більше 8000 грн. А скільки таких будинків на балансі у ЖЕКу! Це шалені гроші!
lola Показати IP 5 Липня 2013 17:32
Аналогічний жах, ходила по сусідах, ніхто не зізнаеться. Сходила до керівництва ОСББ, їм теж високо плюеться, кажуть що ж ми зробимо то наш будинок просто побудований неправильно. От так і живемо відчиняємо все настіж. Добре що хоч включають ту витяжку не частіше ніж раз на тиждень.
місцева Показати IP 6 Липня 2013 10:20
Простий приклад: директор ЖЕКУ 4 за да роки змінив 2-ге авто. За свій кошт? Про що можна далі говорити і вимагати...
111 Показати IP 7 Липня 2013 09:35
Колись мене теж цікавило це питання. Виявляється нормами передбачено будівництво одного каналу на кілька квартир. Але там має бути додаткове коліно, щось по типу як каналізація облаштована

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus