USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанин повісився після того, як йому відмовили у виклику швидкої

28 Жовтня 2008 18:45
Мешканець Луцька вчинив самогубство після того, як у виклику спеціалізованої психіатричної бригади швидкої допомоги йому відмовили. Про це 28 жовтня «Волинським Новинам» повідомив голова профкому Луцької станції швидкої медичної допомоги Микола Киричук.
За словами пана Киричука, трагедія сталася місяць тому – вночі 19 вересня. На диспетчерську швидкої надійщов виклик – люди потребували спецбригади швидкої. Однак, як стверджує Микола Киричук, існує усна вказівка керівництва станції про те, що психбригаду можна відправляти на виклики, коли точно встановлено нагальну потребу.
Отож, коли у виклику психіатричної швидкої допомоги відмовили, громадянин К., який мешкає на бульварі Дружби Народів, через дві години повісився.
Довідково:
Наразі навколо спеціалізованої психіатричної бригади луцької швидкої ведеться прихована боротьба – бригаду намагаються розформувати.
Про подальші перипетії навколо спецбригади «Волинські Новини» читачів обов’язково інформуватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2008 19:15
ужас... поки політики спорять і думають розпускати чи ні - люди вішаються.... що в нас за країна, в котрий раз дивуюсь...
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2008 08:41
Шановний модератор, прочитайте будь-ласка уважно лід і виправте стилістичну помилку. Уважно вичитуйте матеріали, а то на інших показуєте, а самі часом як напишете...
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2008 08:47
Цікаво, а як бригада по телефону "точно встановлює нагальну потребу ??!! Напевно, як і при отриманні прав водія, треба розказати вірш за 1хв... ЖАХ!!!!! І своєю усною вказівкою керівництво станції ще раз доказало, що ніякої клятви Гіпократа в Україні для людей в білих халатах не існує!!!!! СТИД І ПОЗОР ЇМ ВСІМ !!!
розчарована Показати IP 29 Жовтня 2008 12:17
А чому хочуть розформувати цю бригаду? В нас що, немає в місті проблем з терміновою психіатричною допомогою?
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2008 08:39
Є закон про психіатричну допомогу, в якому точно розписано, як потрібно приймати виклики до психічно хворих. Ним і потрібно керуватись при прийнятті викликів. Хай психіатри його почитають, покажуть своїм керівникам і роблять так, як написано в ньому. Тоді все буде правильно.
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2008 11:19
Пане Киричук! Вам відоме поняття колегіальність?..Ну, але якщо вже правду -матку, то розкажіть усьому світу про свою професійність, коли хворі,яким Ви надаєте психдопомогу били і б"ють Вас по"яйцях". Ото, професійність! Гнати таких професіоналів треба!!!Підіть повчіться в колег психлікарні! Такого "проффесіонала" як ви жоден колектив не захоче мати!
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2008 11:27
Шановний колего!Мабуть замало ми здаємо грошей в профспілку. Бо відпочинок за наші гроші на морях і в горах результату не дає.Тобі необхідно замість морського та гірського відпочинку відпочити в колег по спільній професії.Якщо мало в профкомі на сьогоднішній день бабла нашого, то ти скажи ми порадимся і здамо налічкою.Для такого "колеги" не шкода!!!
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2008 11:31
О! Та це голова профспілки "псіх"! Хто керує нашими профспілками!!! Оце так колектив!
Адміністрація СШМД Показати IP 30 Жовтня 2008 17:03
Інформація щодо "усної вказівки керівництва станції" не відповідає дійсності. Працівники СШМД керуються офіційними "Правилами виклику швидкої медичної допомоги" затврдженими Наказом УОЗ ЛМР від 21.05.08; листом УОЗ ВОДА від 17.10.07 №22541.11; "Переліком показів для направлення психіатричної бригади СШМД"(прийнятий на виконання цього листа); рішенням медичної ради СШМД від 14.01.08; наказом по СШМД від28.01.08 "Про прийом викликів до психічно-хворих"; "Рекомендаціями приймання викликів до хворих з психічними розладами та подання їм медичної допомоги СШМД". В цих документах зобовязано працівників СШМД дотримання вимог ЗАКОНУ "Про психіатричну допомогу", за яким рішення про виїзд на виклик для психіатричного огляду хворого, або відмову у його проведенні приймає виключно лікар психіатричної бригади. Пересвідчитись у тому, що жоден адміністративний працівник не впливає на прийняття психіатром свого рішення можна, прослухавши аудіозаписи прийому викликів, які ведуться на станіцї.
психіатр Показати IP 31 Жовтня 2008 08:42
ЛЮДИНУ ЯКА ЗАХОТІЛА ЗАЛИШИТИ ЦЕЙ СВІТ НЕ СПАСУТЬ ВСІ ПСИХІАТРИ СВІТУ. А щодо дій п.К-а то взагалі немає слів-спасає свою шкуру і тут йде напролом,втрачає засади колегіальності,професійності,дружби.
Lana Показати IP 9 Листопада 2008 01:04
Так званим Анонімам, які знають пана Киричука: Про яку колегіальність іде мова, коли Ви, шановний А..., навіть не розумієте значення цього слова. Дурень радіє з того, що має: так само і Ви - А... Що стосується 'української натури', то Ви, шановний А..., тільки підтвердили - 'очі завидющі'. Коли Вам так хочеться піти у відпустку, а гроші здані у профспілку - для Вас дуже критичні, то або їх не здавайте, або влаштуйтеся на іншу роботу, де Вам їх буде вистачати сповна. Ви збережете свої нерви і достоїнство. Окремий респекп пану Киричуку, що він 'за справедливість'. Більше було б таких людей, які вміють і гарно працювати, відстоювати свої права, і відпочивати, то можливо ми б швидше опинилися в тій Європі;)
Анонім Показати IP 19 Листопада 2008 20:49
Нельзя спецбригады ликвидировать- ни псих, ни кардио,ни педиатрические, не реанимационные- все и так уже растоптали, и теперь наступает настоящий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus