USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцьке озеро» з’являтиметься й далі – комунальники кажуть, що безсилі.

15 Липня 2010 14:01
Проблему затоплення частини вулиці Карпенка-Карого в Луцьку під час зливних дощів вирішити практично неможливо – головна труба, яка повинна збирати усі стічні води, постійно засмічується з навколишніх територій.

Про це розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Іван Кубіцький.

Нагадаємо, що за літні місяці цю частину насиченої транспортної магістралі Луцька – об’їздної траси – затоплювало щонайменше двічі. Востаннє «проблемна» вулиця Карпенка-Карого дала про себе знати 13 липня: вода майже метрової висоти стала на заваді рейсовому автобусу «Луцьк-Нововолинськ».

«Для того, щоб зрозуміти, у чому там проблема, треба вийти туди, стати на місце біля лінії прийомника, повернути голову вправо і подивитися на схил, де знаходиться конструкторський відділ автомобільного заводу. І ви побачите там дві здорових яруги, які промила вода, вимила весь бруд, каміння, взагалі все, що можна було з території заводу, і викинула це у вивідні прийомники», – пояснив чиновник.

Кубіцький каже, що його служби прочищають це місце регулярно. Це єдине, що ЖКГ Луцька може зробити, аби уникати затоплення тієї території.

«Але там найнижча точка, куди збігається вода, сміття, бруд з вулиці Зв’язківців, Карпенка-Карого від автозаводу, тому що нахил йде саме в цю сторону з Дубнівської, бо за нахилом вода біжить по Дубнівській. Потім вода йде вниз по вулиці Карпенка-Карого. До всього є загроза, що скоро знесе цю стінку біля автозаводу», – сказав він.

Сама система дозволяє прийняти будь-яку кількість води.

«Там розташована труба «тисячка», тобто це метр такої ливневої труби спокійно приймає той об’єм води, який там буває, але тільки за умови, якщо вона не буде засмічуватись. Але так не виходить. Єдине, що ми можемо робити – це час від часу чистити. Ливнева каналізація є, і вона працює. Але вона засмічується через те, що по поверхневому відводу звели в одну точку дуже багато труб. За рахунок того, що косяться газони і не завжди вчасно вивозиться трава, за рахунок того, що неокультурений той схил біля конструкторського відділу автозаводу», – розповів Кубіцький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
інженер Показати IP 15 Липня 2010 14:16
А що таке "рівнева" каналізація?
VSC Показати IP 15 Липня 2010 16:53
Детский лепет. А благоустроить территорию и постоянно чистить трубу, ума не хватает? Где их понабирали? Неужели в Луцке не осталось профессиональных коммунальщиков?
інженеру Показати IP 15 Липня 2010 16:54
А це "майстерність" автора. Кубіцький сказав "ливнева", тобто зливова. Митці написали рівнева
інженер Показати IP 15 Липня 2010 17:40
В українській мові немає ніяких "ливнів" і відповідно, ніяких ливневих каналізацій, а є зливи і дощі і відповідно зливова або дощова каналізація.
Лучано Показати IP 15 Липня 2010 21:44
Шановний Кубіцкий, озеро зникне тоді, коли ти з шибою перестаненте керувати міською комуналкою.
Українець Показати IP 16 Липня 2010 16:49
Це місце і при союзі затоплювало,камазам по лобове скло було води.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus