USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі висотки в небезпеці?

8 Липня 2010 17:39
У трьох найвищих житлових будинках Луцька – на Київському майдані,13, проспекті Волі,22 та вулиці Словацького,12 – несправні системи протипожежного захисту.

Про це йшлося 8 липня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ці будинки у Луцьку належать до категорії споруд підвищеної небезпеки у зв’язку з тим, що місцеві рятувальники не мають технічної змоги оперативно діставатися у житла, що знаходяться вище 9 поверху – попросту нема довшої драбини.

Як повідомив заступник начальника головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій у Волинській області Олександр Мельничук, проблема несправності протипожежних систем у висотних будинках Луцька з’явилася ще у 2004 році.

«З 2004 року в приписах пропонувалися вжити заходів для відновлення цих систем. Потрібно відремонтувати системи вентиляції, автоматичної пожежної сигналізації, аварійного освітлення, ліфтові шахти забезпечити системою підпору ліфта, пожежні крани укомплектувати пожежними стволами та встановити насоси підвищеного тиску мережі внутрішнього водопостачання», - каже Мельничук.

«Коли є пожежний кран, житель може швидше дістатися до джерела вогню і не чекати на пожежників. А за таких обставин зменшується час реагування і відповідно це небезпека для здоров’я і життя людей», - сказав Олександр Мельничук

Мельничук запевнив, що відповідальність за стан протипожежної сигналізації несе керівництво житлово-комунальним господарством Луцька.

Головуючий, - перший заступник голови волинської ОДА Олександр Башкаленко, - звернувся до присутнього начальника відділу екології Луцької міської ради Бориса Сороки й попрохав, аби роботи з відновлення систем протипожежного захисту були завершені в найкоротші строки.

Сорока зазначив, що була виготовлена проектна документація і міська рада планує виділити 2 мільйони 492 тисячі гривень на відновлення цих систем у трьох луцьких висотних будинках. Чиновник з міськради запевнив, що роботи будуть завершені до 15 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
yav Показати IP 9 Липня 2010 09:50
а Токарський якось пропонував місту подарувати пожежну машину для висотних будинків... здається, тут на чаті про це писали... але міськраді простіше 2,5 млн. потратити, ніж домовитися?? від готової машини ж кусок не відпиляєш собі в кишеню :)
Василь до yav Показати IP 9 Липня 2010 10:24
А ви звідки знаєте? Сам Токарський казав?
111 Показати IP 9 Липня 2010 11:06
"забезпечити системою підпору ліфта" падсталом))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus