USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький замок руйнується. ФОТО. ВІДЕО

23 Травня 2013 11:05
Про те, що нібито руйнується Луцький замок, почали повідомляти місцеві ЗМІ. Так, старовинна фортеця-резиденція литовського князя Любарта, яка увійшла до сімки чудес України, вкрилася численними тріщинами. Однак, із відкриттям туристичного сезону цими вихідними, ознаки руйнування, скажімо так, замаскували, - інформує «Під прицілом».

Головний спеціаліст з питань реставрації та реконструкції Управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Петро Троневич, своєю чергою, підтвердив, що наразі частина замкових мурів через неналежний стан зачинені для відвідувачів.

«Луцький замок є Верхній та Нижній, себто Окольний. В нас зараз проблема саме з Окольним замком, адже там перш за все необхідно укріпити стіну. Також потрібно провести дослідження, чи можна використовувати його в галузі туризму. А у Верхньому замку потрібно встановити дерев'яні конструкції. А перш за все потрібно зробити покриття галереї», - розповів посадовець.

Щодо того, чи виділяються з бюджету кошти на реконструкцію замку, Троневич зауважив, що є відповідне доручення Президента, однак коштів поки що так і не дали. Однак додав, що вже фінансується реставрацію картинної галереї Волинського краєзнавчого музею.

Натомість відвідувачі кажуть: нещодавно на стінах замку були помітні пошкодження та тріщини, наразі ж вони заштукатурені.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Данило Показати IP 23 Травня 2013 11:26
Любарт (Дмитро) - князь не Литовський, а Волинський.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus