USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Маневицька колонія може стати джерелом небезпечних інфекцій

19 Жовтня 2010 19:26
У виправній колонії Маневич назріла гостра проблема з санітарією – через неможливість функціонування очисних споруд водо-каналізаційної системи заклад перебуває в екологічно небезпечній ситуації.

Про це 19 жовтня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відзвітував начальник Державної екологічної інспекції в області Анатолій Гетьманчук.

Як розповів чиновник, реконструкція очисних споруд розпочали ще у 2003 році, однак через недостатнє фінансування ремонтні роботи так і не завершені.

«На даний час ці споруди не прийняті в експлуатацію. Це призводить до виникнення ризику надзвичайних ситуацій, ускладнення санітарно-епідеміологічної обстановки та скарг населення, що проживає в зоні розташування цієї колонії», – зазначив він.

Більше того, Гетьманчук розповів, що цей об’єкт загрожує поширенню інфекційних недуг.

«Ви знаєте який контингент перебуває в цій колонії і які можуть бути інфекційні хвороби… А це все виливається у невеличке болото в межах лісового масиву, все це стікає і потім розтікається по всій території Маневицького району – попадає в стічні води, в річку, озера», – пояснив посадовець.

Опломбувати або зупинити роботу колонії, каже Гетьманчук, можливості немає. Для того, аби вирішити проблему, потрібні «великі кошти».

На інформацію Гетьманчука одразу відреагував начальник головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ ОДА Юрій Куц, повідомивши, що вже до кінця поточного тижня на встановлення очисних споруд зможе спрямувати 72 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus