USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Маршрутка спричинила ДТП у самому центрі Луцька

9 Січня 2009 18:22
На Різдво у Луцьку сталося ДТП, винуватцем якої, за висновками співробітників ДАІ, був водій громадського транспорту. Про це 9 січня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
У результаті зіткнення БМВ із маршруткою, що курсує за маршрутом №12, у легковика пом’ялося заднє ліве крило і подерся задній бампер.
 
ДТП трапилася поблизу готелю «Україна». Іномарка повернтала з вулиці Винниченка направо та зупинилася перед пішохідним переходом, пропускаючи людей.
У цей час із проспекту Волі під’їхала маршрутка (№ 12) і стала ліворуч від БМВ. Коли люди пройшли, автівки рушили. І маршрутник включив правий поворот та почав перестроюватися у праву смугу, щоб стати на зупинку, незважаючи на те, що поруч їхала інша машина.
Зрештою, водій легковика подав сигнал і був змушений натиснути на газ, щоб проскочити, інакше б маршрутка зім’яла бік БМВ. Окрім того, він притиснувся максимально вправо, щоб не вискочити на зупинку, де стояли люди. Але, на жаль, повністю проскочити не встиг.
 
Після зіткнення між маршрутником і водієм легковика виник конфлікт. Перший стверджував: він правий, а БМВ взагалі невідомо звідки взявся і обганяв його справа. Щоб довго не сперечатися, водій іномарки викликав співробітників Державтоінспекції і сів у машину.
Як підтвердили в УДАІ УМВС у Волинській області, 7 січня вони дійсно зареєстрували ДТП без постраждалих поблизу готелю «Україна». Правоохоронці пояснили, що, як правило, в таких дорожньо-транспортних пригодах без потерпілих, згідно з правилами дорожнього руху, дозволяється залишати місце ДТП водіям, які дійшли згоди між собою у сумі відшкодування матеріальних збитків на місці пригоди.
 
Але у згаданій ситуації згоди не було, а тому водій легковика правильно вчинив, викликавши ДАІ. Правоохоронці наголошують, що це дасть змогу встановити обставини ДТП та використати задокументовані матеріали  під час відшкодування збитків у судовому порядку та в страхових компаніях.
Дійсно, за даними працівників Дерджавтоінспекції, водій маршрутного «Богдана» при перестроюванні не надав дороги автомобілю БМВ. Права у нього вилучено.
 
Довідково:
 
Згідно з даними УДАІ УМВС у Волинській області, за 2008 рік на шляхах краю зареєстровано 895 ДТП із потерпілими, у яких 156 чоловік загинуло, 1041 осіб травмовано. За 2007-й було зафіксовано 1170 дорожньо-транспортних пригод, у яких 203 людини загинуло, 1424 осіб травмовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 10 Січня 2009 10:01
дуже схоже що все перевернуто з ніг на голову :(
Анонім Показати IP 11 Січня 2009 00:33
ніби цю статтю заказали!!
Plum Показати IP 11 Січня 2009 20:20
Я водій і власник тієї BMW, яка постраждала в ДТП. І я був дуже здивований, побачивши тут цю статтю. Я так розумію, що автор статті взяв основний матеріал з моїх повідомлень про ДТП на форумі board.lutsk.ua тут: http://board.lutsk.ua/index.php?s=&showtopic=27724&view=findpost&p=283497 http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=13332&pid=284394&st=1300&#entry284394 Для людей, що вважають статтю замовною поясню, що я не депутат, не бандит, не "мажор", машині моїй більше ніж 11 років (щоправда до подій описаних в статті вона не була бита, я її люблю і бережу). Замовляти будь-які статті мені не потрібно. Крім того що написано в статті додам, що їхав я в церкву і в машині крім мене була моя жінка і двоє малолітніх дітей (всього в мене їх троє). Менший з них (1 рік і 2 місяці) сидів в дитячому сидінні з лівого боку, і слава Богу, що я встиг хоч трішки проскочити вперед, так що маршрутка вдарила мене не в двері, за якими була дитина, а в крило. Якби удар прийшовся в двері -- дитина могла постраждати. Домовлятись про щось з водієм маршрутки не бачив можливим, поскільки замість нормальної розмови він накинувся на мене з матюками і нічого не хотів слухати, вважаючи що він був правий, бо перестроюючись він включив поворот, хоча за правилами він не мав права перестроюватись, не пересвідчившись, що не створить перешкоди іншим учасникам руху, які їдуть в тому ряду. Більше того, на поданий мною звуковий сигнал він не зреагував і продовжував перестроювання в мій ряд. Нажаль, маршрутники в нас в місті знають тільки одне правило -- в кого більша машина той і правий. Крім всього іншого, я тепер маю проблеми і зі страховою (працює цивілка маршрутника). Страхова хоче відшкодовувати вартість ремонту мого автомобіля за середньообласною ціною -- 100 грн нормогодина роботи майстра, при тому що середньолуцькою є ціна 180-250 грн (за винятком сервісів, де рихтують/фарбують Жигулі, Запорожці і Москвичі), і за гроші від страхової я просто не зможу відремонтувати автомобіль. Ось такий "подарунок" на Різдво і на вчорашній День народження :(
Автор Показати IP 11 Січня 2009 20:40
Вітаю із Днем народження. Про ДПТ ми дійсно дізналися на "Луцькій дошці". А щоб не подавати інформації однобічно, взяли коментар у ДАІ. Хоч дехто у всьому готовий бачити заказуху.
Plum Показати IP 11 Січня 2009 23:45
Прикро, що наші люди (як два перших коментатора) судять про людину, не знаючи її саму, за маркою автомобіля, на якій вона їздить. Чи це просто заздрість?...
Анонім Показати IP 12 Січня 2009 09:16
уви, реаліі в нашій Батьківщині привчили людей невірити офіциозу :(
Анонім Показати IP 12 Січня 2009 11:49
"судять про людину, не знаючи її саму, за маркою автомобіля, на якій вона їздить. Чи це просто заздрість?..." можливість давати коментарі для бачення відношення людей, щодо заздрості, може ЦЕ ПРОСТО переоцінка себе и недооцінка інших
Plum Показати IP 12 Січня 2009 17:51
останньому коментатору -- не судіть всіх по Іванкову, інколи на BMW і порядні люди їздять ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus