USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Мати загиблого в ДТП лучанина просить допомогти

31 Грудня 2015 16:20
Слідство щодо аварії затягують, а водія машини, який спричинив наїзд на пішохода, досі не взяли під варту, - про це розповідає мати загиблого Ніна Гапич. Тому вона звертається через ЗМІ, аби відшукати свідків страшного ДТП на Київському майдані в Луцьку 12 грудня. Зокрема, жінка просить відгукнутися працівників ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна», які того вечора були на зупинці й бачили трагедію.

Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про те, що 21-річний лучанин Михайло Гапич 12 грудня постраждав внаслідок страшної ДТП поблизу Київського майдану й 16-го грудня помер у лікарні.

Адвокат постраждалої мами Анна Богацька розповідає, що правоохоронці не охоче розслідують цю справу й усе доводиться робити самим.

«По справі зробили небагато: опитали хлопців, які були в машині й все. Звертаю увагу на те, що нікому підозру не вручили. Окрім того, нам вдалося добитися того, аби батьків загиблого Михайла визнали постраждалими. Взагалі, це мало бути визнано відразу, але правоохоронці не виконали належно свою роботу. Ми питали, чому їх одразу на визнали постраждалими, а нам кажуть, мовляв, немає чого турбуватися, бо це лише формальність. Насправді ж, це дало нам право подавати клопотання й знайомитися з матеріалами справи», - розповідає правозахисниця.

Зі слів мами загиблого сина Ніни Гапич, водій, який спричинила ДТП, втік з місця події. А відшукати його та авто вдалося родині та друзям Михайла.

«Із того, що ми змогли дізнатися, то картина малюється вкрай жахлива. У той день Павло Клець святкував зі своїми друзями, вони форсажили, підрізали автівки, створювали аварійні ситуації. Про це нам розповідали таксисти. Навіть є свідчення про те, що біля стадіону «Авангард» він вже спричинив одне ДТП. Також у нас є свідчення про те, що він у барі «Вулик» пив алкоголь, а коли їхав звідти на вулиці Рівненській в напрямку центру в інший розважальний заклад, то біля автозаводу налякав двох жінок, імітуючи наїзд на них. До аварії з моїм сином, він вже пробував наїжджати на людей. Про це нам розповідали люди, які тоді були в машині», - розповідає пані Ніна.

З її слів, машина їхала на великій швидкості й перепонів на дорозі не було, тому вважає спричинену ДТП – навмисним злочином.

«Вони доїжджали до Київського майдану, вулиця була пуста, Михалик переходив дорогу, а Павло Клець вилетів на шаленій швидкості й сказав: «давайте ще цього налякаємо» й дав на газ, про що свідчить те, що немає гальмівного шляху. Нам казали, що він був під якимось кайфом, тому не зміг вирулити й налетів на Михайлика, який пролетів 20 метрів у повітрі та впав на тротуар. Тоді вони зупинилися, побачили, що Михайлик не рухається, бо втратив свідомість, і вибіг хлопчик Костя, який сидів біля водія. В автівці він був випадковою людиною, не з їхньої компанії. То Костя розказував, що йому водій сказав: «Сідай за руль, я віддячу, бо мені не можна сидіти за кермом, адже під кайфом». Втім, Костя на це не погодився. Коли водій побачив швидку – сів в автівку й втік, а Костя дочекався карету швидкої», - розповідає матір.

Адвокат додає, що один із пасажирів машини підтверджує, що водій навмисно наїхав на пішохода.

«Нам Костя говорив, що видимість на дорозі була хорошою, машин - перешкод - не було, а побачивши пішохода Михайла водій вирішив його налякати. Можливість об’їхати Михайла була, тому наїзд – навмисний, просто він думав, що вирулить, але не справився з кермом», - пояснює Анна Богацька.

Захисник постраждалої наголошує, що горе-водій тричі змінював покази.

Ніна Гапич запевняє, що головна ціль, якої вона хоче досягти, – зупинити людину, яка відчуває безкарність та може накоїти ще багато лиха.

«Ми дізнавалися, що у нього сумнівна репутація, є більше 300 штрафів за порушення правил дорожнього руху. Він їх не сплатив. Виконавча служба розшукує його. Також він фігурував і в інших правопорушеннях. Має дві машини, на яких стоять іноземні номери й місяцями катається по місту безкарно, очевидно, що хтось його «кришує». Більше того, нещодавно бачили його з працівниками колишньої міліції у погонах високого рангу. Можливо, він хоче «відмазатися». На сьогодні Паша Клець далі собі гуляє, не кається, а слідство затягується. Його потрібно зупинити, аби інші родини не зазнали горя втрати», - наголошує мама загиблого.

Вона просить усіх небайдужих, хто бачив страшну аварію, відгукнутися за її номером: 066 740 31 80.

Щодо цієї ДТП, то в обласному управлінні Національної поліції інформують, що справу внесли у ЄРДР та слідство триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 67
Всезнайко Показати IP 31 Грудня 2015 17:00
Штунди відкуплять обкуреного "водія"...
Лучанин до Всезнайко Показати IP 1 Січня 2016 00:08
Реєструємо петицію 300 голосів зберемо Що очільник нашої громади взяв цю справу на контроль і щоб по ній прокурор області відзвітувався перед громадою
Оксана до Лучанин Показати IP 1 Січня 2016 22:11
Прокурора штунди вже купили, давайте краще сина штунди повісимо за яйця на дереві перед прокуратурою. Може тоді звернуть увагу.
Штунда до Всезнайко Показати IP 2 Січня 2016 17:51
От не спонукай мене грішити!!! Я як ти висловлюєшся штунда і не виправдовую і не захищаю водія у жодному разі! Плюс він не штунда, а батьки його, здається, віруючі.
Воїн до Штунда Показати IP 2 Січня 2016 22:52
А чому ви заступаєтесь за тим мерзотником??? Які можуть бути батики віруючі, якщо викупили синочка???
Штунда до Воїн Показати IP 3 Січня 2016 00:16
Почитайте мій коментар уважніше, там написано, що я не виправдовую та не захищаю мерзотника. А стосовно батьків я з ними незнайома і взагалі про них перший раз почула з цією історією, тому і не беруся судити!
Просто лучанин Показати IP 31 Грудня 2015 18:12
Вкрадеш телефон 8 років сидітимеш, і з доми 5ма машинами заберуть.А тут.....смішно. Жалко слідчого, буде позоритись в очах людей,справу зливати. А пацана відмажуть,і штрафи пропадуть.4 роки умовно матиме та й все.бо грошей є тьма,а гроші роблять все.
Анонім Показати IP 31 Грудня 2015 18:16
PS.Костю цього -побили.Паша ходить по дискотекам та бухає далі,задоволений ,що тато все ПОРІШАВ !!! Так що не надійтесь на POLICE-назва нова а методи та МОРДИ мусорські -ВСЕ ЗАЛИШИЛОСЬ!!!!!! Співчуваю
хм Показати IP 31 Грудня 2015 18:26
Негайно звернутися до Саші Фацевича і справа зразу буде вирішена. А ск*тину того пашу під суд,тв*рь наркоманська, та так налякати довічно!
Ас до хм Показати IP 31 Грудня 2015 22:50
Ага бабло в штунд взяв і пропав як справжній мент тоже мені поліція селфі і бумажки під скло машин засовувати все на що здатні 20 свідків нечують ждуть поки в батьків терпіння лопне
Ас Показати IP 31 Грудня 2015 18:41
це не поліція а стадо корумпованих хабарників св*лочі знов за гроші пок*дьків покривають... це цей паша іхніх дітей повбиває незабаром
Народний месник Показати IP 31 Грудня 2015 18:57
Паша Клець, ти тр*п. Мене дістало беззаконня. Я виходу на дорогу війни.
Я. Показати IP 31 Грудня 2015 20:02
Горіти у п*клі цій х*добині.
лучанин Показати IP 31 Грудня 2015 20:33
посадити д*біла і то на довго
Вася луцький Показати IP 31 Грудня 2015 21:09
.Саме смішно,що штунди своїх придурків відмажуть-а інших ходять та вчать ЯК ТРЕБА ЖИТИ ! В першу чергу хай навчать таких виродків елементарних правил . Побачите ,як вони будуть крутитись ,щоб витягнути цього ДЕБІЛА .а ще тато з Америки їм бобла підкинув-от вони і будуть відробляти
Штунда до Вася луцький Показати IP 2 Січня 2016 17:58
Він не штунда, Вася...і про допомогу вічну з Америки штундам - це стереотипи. Обережніше з коментарями, чую дзвін не знаю, де він...ось такі ми - українці, мислимо загальними стереотипами та рідко коли розбираємося у тому, що виписуємо в Інтернеті, сидячи на дивані. Співчуваю батькам! Страшне горе!
лучанка Показати IP 31 Грудня 2015 21:35
Тато Павла не в Америці а в Україні в Полтавській області єпископ!!!!
НИКОЛАЙ до лучанка Показати IP 1 Січня 2016 17:19
Не в Полтавской, а в Сумской.
З района Показати IP 31 Грудня 2015 21:39
Вивезти його в ліс та закопати
Я до З района Показати IP 30 Березня 2016 13:18
коментар було видалено
Злий Показати IP 31 Грудня 2015 22:21
Небайдужі люди, давайте зберемося і найдемо цю тварину. Вчинимо самосуд на всю Україну. Пропонуйте місце і час зустрічі.
Вася луцький Показати IP 31 Грудня 2015 22:27
Офіційний представник ЛУКАВОГО вУКРАІНІ?
Анонім Показати IP 31 Грудня 2015 22:53
Мочити штунду і все.Пофіг на закон
марек Показати IP 31 Грудня 2015 23:27
я в ту ніч їхав на таксі в рінг бачив як 2 якихось тіпа(паходу були сіні) йшли по дорозі обнявшись
марек Показати IP 31 Грудня 2015 23:32
зразу за світлофором
Анонім Показати IP 1 Січня 2016 07:37
Хай батьки звернуться на передачу " Говорить Україна ", підтягнеться телебачення і незалежні експерти. Мені здається інакше цих нелюдів, які думаю що ім все можна,ніяк не перемогти.
Марія Сидорівна Показати IP 1 Січня 2016 09:51
То це такі штунди??? А ще будуть вказувати нам як вірити потрібно! Жах... Ждемо реакції папіка "єпископа".
мда до Марія Сидорівна Показати IP 1 Січня 2016 13:11
Якщо батько єпископ, то не значить що дитина має бути свята, кожен сам собі обирає шлях незалежно від батьків А за всяке беззаконня буде покарання, повірте, як не тут, то там. Бог не дивиться, чий ти син чи скільки в тебе грошей. Перед Всевишнім точно ніякими бабками не відкупишся... А за правоохоронців соромно... Співчуття родині загиблого.
мда до мда Показати IP 1 Січня 2016 13:14
Ще невідомо який той єпископ Зараз всяких вистачає, що в православних що в протестантських церквах
Марія Сидорівна до мда Показати IP 1 Січня 2016 15:27
Слово Боже вчить, що праведний суд Божий воздасть кожному за його вчинками, тому погоджуюсь із Вами, про невідворотність покарання. Просто протестантам потрібно спуститись з небес на землю і визнати, що спасіння це процес, а не доконаний факт.
Ірина Показати IP 1 Січня 2016 12:49
А ми хочемо, щоб , згідно виданого розпорядження, салюти не проводились. Люди гинуть і це не хвилює відповідні органи, а ми хочемо в Європу! Яку? Такої нема!!!
Вася вася Показати IP 1 Січня 2016 13:10
коментар було видалено
Ю Показати IP 1 Січня 2016 15:50
Цього урода , на жаль, відмажуть( Але ніхто не відміняв самосуду.
Фен Показати IP 1 Січня 2016 17:45
І що ж ви герої досі нічого не зробили? Чоловік десять написало що Паші кінець, а Паша зараз далі продовжує відпочивати по повній і святкувати НР. Так що давайте будемо реалістами, Паші нічого не буде , тому що всім байдуже , а ви тільки говорити вмієте , а на ділі просто голову в пісок.
Ігор Показати IP 1 Січня 2016 18:46
А батько його мав би поступити так як вчить в церкві на проповідях а не відмазувати ту нечисть. Проповідувати гарно вміє, то хай справами підтвердить свої проповіді.
Злий Показати IP 1 Січня 2016 22:32
Адресу того коня хтось може сюди викласти? Хватить балакати, потрібно приступати до роботи.
Небайдужий до Злий Показати IP 3 Січня 2016 17:35
М. Луцьк вул. Східна 50
fgty Показати IP 2 Січня 2016 08:38
Як така скотина може жити серед нас? Як вірити після цього тим віруючим?
Злий до fgty Показати IP 2 Січня 2016 10:51
Та причому тут віруючі? Хіба мати винувата що дитина дурнувата? Неможна всіх міряти під одну гребінку. І серед православних, католиків, мусульман є повно виродків. Як воно придурок то релігія в тому не винна. Треба найти скотину і притягнути до відповідальності.....або на крісло інвалідне посадити на все життя.
Саша Показати IP 2 Січня 2016 14:39
Рідкісний наркоман амфітамінщик і планокур
ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Січня 2016 16:46
всіх штунд в АТО окопи рити. Зброю їм в руки дати страшнувато, і їх віра не дозволяє і взагалі паскудні вони людочки
111 до ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Січня 2016 22:03
100% згідна
З головою Показати IP 2 Січня 2016 18:15
Трагічно загинув молодий хлопець, якому ще жити і жити було, горе-водій втік з місця події, досі незатриманий, мати просить допомоги у свідків - висновок провінціалів: штундам не можна вірити, ім з Америки гроші присилають. Лучани, ви - здорові?! Яка Європа з таким мисленням?? Співчуття батькам та друзям! Теж думаю, що варто телебачення підключати!
Воїн Показати IP 2 Січня 2016 22:57
Як країну захищати то віра не дозволяє, а в мирному місті вбивати людей то можна. Давайте його до нас в окопи на мороз тут розуму набереться. Але таке чмо і тут не потрібне бо в спину стрілятиме(((
Штунда Показати IP 3 Січня 2016 00:20
І вистачає тобі, герою, часу в окопі сидіти з телефоном в Інтернеті і поливати всіх штунд брудом?! Диво дивнеє..
Воїн до Штунда Показати IP 3 Січня 2016 09:53
Що ти мені тикаєш хамло безкультурне? Я на АТО півтора року без відпустки, тільки перед святами додому приїхав на тиждень а ти мені будеш вказувати. З моєї роти половина пацанів під Дебальцевим лягла. Я сам поранення отримав. поливаєш мене брудом, . Ти зараз образило не тільки мене а всіх тих хто щодня відддає своє життя щоб такі мразі як ти сиділи в теплі, не голодні в Інеті і тролили людей.
Воїн до Штунда Показати IP 3 Січня 2016 10:09
І ще одне, я не герой як ти ізволила насмішливо висловитись. Таких як я сотні. Я чоловік старшого віку, просто люблю свою землю і своїх людей і не хочу щоб орки прийшли на Волинь і зробили з нею те що зробили з Донецьком і Луганськом. Тому ми всі там. І будем там до останнього повір мені. А образила ти мене тільки за те що я висловив свою думку. Нема різниці якої хто віри, вбивця безневинних людей в мирному місті має бути покараний.
просто Я Показати IP 3 Січня 2016 01:05
А тобі шнудна вистачає теж часу репліки писати. йди за свого друзяку молися. А до воїнів наших рота закрий. Ні один шдундяка в армії не був. Так що вашого падла якщо не люди то .... ти знаєш хто покарає... прийде час тільки......... а вас розумників з рованців в основному я добре знаю.. сволота ще та.. не всі, зразу кажу, але є такі що просто жах.........
Воїн Показати IP 3 Січня 2016 10:40
Під ніком "Штунда" напевно коментує сам Паша Клець чи хтось з його дружків. То я пропоную тобі рембо диванний зустрітися чим швидше, і дружків своїх прихвати. А я прийду сам. Хоч ти в діти мені годишся якщо не сказати більшого, але я покажу тобі шо таке ВДВ. Пиши де зустрінемось. Даю тобі слово що прийду і прийду один. Чого ховаєшся за спинами? Вчися відповідати за свої вчинки і слова.
Олег Показати IP 3 Січня 2016 12:05
Він сцикло він нікуди не прийде)
Небайдужий Показати IP 3 Січня 2016 15:53
А що то за вислови " віруючий" - ви що,усі невірні? Хто у тих штундів у Бога вірить- поперевихрещуються по 2 рази і далі вірять у "ЄДИНЕ хрещення... " То прояку совість йде мова..
Воїну Показати IP 3 Січня 2016 15:58
Перечитайте свої повідомлення і дайте собі щиро відповідь, хто з нас хамло безкультурне?! Ах, то все таки не має різниці, хто якої віри. Хух...нарешті все стало на місця! А вбивцю, звичайно, треба покарати! Цього не незаперечено а жодному коментарі. Дякую за комунікацію! Миру Вам!
Надя Матеуш до Воїну Показати IP 3 Січня 2016 16:32
По тому як вас заділо то бачу що воїн попав в десятку. Ваша неприхована злоба вас видає:)
Надя Матеуш Показати IP 3 Січня 2016 18:50
Попередній свій коментар я написала до людини під ніком "Штунда" яка пізніше написала під ніком "Воїну". Напевно попередній нік її не сподобався. Я уважно перечитала всі коментарі, і не знайшла щоб Воїн вас образив перший. Він просто написав за того вбивцю що воно і в окопах не потрібне. А агресія його була спричинена тим, що ви насмішливо йому відповіли. Це судячи з коментарів. Покайтесь, не можна насміхатися над людьми, чи він в окопі чи де. Ми з вами там не були і того жаху який бачать вони кожен день ми не бачили. Який батько може бути віруючий, якщо викупив ВБИВЦЮ?! Який приклад подає той, на якого мали б рівнятися, бо він займає у протестантів високу посаду? Тому ваша іронія над тими хто нас з вами захищає є недоречною,це жорстоко. Чи може ви підете за країну воювати?! Слабо віриться. Пробачте, мусила написати правду.
Єксперт Показати IP 4 Січня 2016 11:26
Варіантів у нього два: або за грати, або смерть - прокурорів, судів можна підкупити а народний суд не підкупити.
Голос Показати IP 4 Січня 2016 12:28
Скажіть будь-ласка , а звідки хто знає що його викупив батько? Чи є у вас докази? Де ви взяли таку інформацію?
Справедливість Показати IP 4 Січня 2016 14:01
Дуже шкода, що у світі така несправедливість.В попередніх новинах є стаття про п'яного водія,який керував транспортним засобом,без певних документів,та ще й віз з собою 4 пасажирів.Так ось,його затримали,пов'язали в наручники і зараз будуть його судити.Я не намагалися його захистити,просто наші органи дивляться,в кого більше грошей,більші зв'язки. А п'яного наркомана,який спеціально збив, ні в чому не винну людину,чиюсь дитину,брата,коханого,відмазав татусь.І ця тварюка зараз продовжує жити,розважатися,радіти життю.Чому так,чому люди лише ведуться на гроші.Чому ці люди,які наважилися взяти гроші з сім'ї вбивці,аби прикрити його зад, не бояться гріха,не бояться сліз матері. Якщо все-таки і вдасця відмазати цього нелюда,то ніхто ніколи його не простить,і вернеться йому тим самим,адже в житті існує"ефект бумеранга".Пам'ятайте це, родина ...
Че Показати IP 4 Січня 2016 17:16
...... Справді, Європа і ми - небо і земля. З такими думками і висловлюваннями, я б звів навколо України стіну, щоб негатив тут і лишився. Шановні дописувачі! Ви прочитали статтю, де переважна більшість інформації - здогадки. Автор опусу навіть не звернувся для отримання офіційних коментарів. А далі, як по сценарію: негідник, перед тим вчинив аж 300 правопорушень (головою подумайте, це як?????) - не взяли під варту, значить купив всіх - поліція, прокуратура і суд (останній навіть справи не бачив) теж негідники, вони гроші в будь-якому випадку взяли, бо батько заробляє. Прошу, будьте розважливіші і не ображайте бездумно людей, навчіться нарешті аналізувати інформацію.
Р Показати IP 5 Січня 2016 23:49
Не можливо це все читати цю брехню за батька Павла
Справедливість до Р Показати IP 11 Січня 2016 12:53
То йди пошкодуй батька ВБИВЦІ
Анонім до Справедливість Показати IP 12 Січня 2016 00:57
Сам ти вбивця не путЯщий
Василь Гудів до Анонім Показати IP 31 Січня 2016 15:50
Що ж ти сосунок людей ображаєш? Слова ВБИВЦЯ злякався? Правда коле в очі?
U Показати IP 6 Січня 2016 22:39
Як гидко це все читати штунди і штунди все в вас винуваті штунди подивіться що в тюрмах робиться за вбивство скільки людей сидить всі вони штунди? Ні вони православні вони хороші а коли стався нещасний випадок то все штунди винуваті.
Злий до U Показати IP 11 Січня 2016 23:29
Це не нещасний випадок- це навмисне вбивство!
Анонім до Злий Показати IP 12 Січня 2016 00:56
Ода так просто просто взяв вбив чи застрелив чи заріз бо цього схотів чи ти злий по собі судиш
Василь Гудів до Анонім Показати IP 31 Січня 2016 15:54
Читати вмієте? Там же ясно написано "«Вони доїжджали до Київського майдану, вулиця була пуста, Михалик переходив дорогу, а Павло Клець вилетів на шаленій швидкості й сказав: «давайте ще цього налякаємо» й дав на газ, про що свідчить те, що немає гальмівного шляху" (Скопіював дослівно) То це не навмисно наїхав??? Розвелося нечисті. Та то сам той ВБИВЦЯ коментує, або такі самі як він!!!
Протоиерей Вячеслав Показати IP 10 Лютого 2016 06:46
Этот Павло отдан нашим приходом сатане во изнеможение плоти, дабы дух его окаянного был спасён в день Пришествия Господнего по слову Священного Писания. АНАФЕМА, АНАФЕМА, АНАФЕМА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus