USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мексику сколихнув потужний землетрус: близько 200 загиблих

20 Вересня 2017 08:39
Цієї ночі центральні міста Мексики, зокрема її столиця, стали жертвами потужного землетрусу, в результаті якого загинули близько 200 людей, серед яких - понад 20 дітей.

Землетрус магнітудою 7,1 балів знищив десятки будівель, розтрощив газові магістралі і став результатом багатьох пожеж. Майже чотири мільйони мексиканців залишилися без електрики, повтідомляє Deutsche Welle.

Це стихійне лихо змусило мільйони людей вибігти на вулиці зі свох будинків у пошуках порятунку. Після землетрусу рятувальники, а також прості жителі міст, почали пошукові роботи, намагаючись дістати з-під завалів будинків людей, яким вдалося вижити.




Президент Мексики Енріке Пенья Нієто заявив, що понад 20 дітей і двоє дорослих були знайдені мертвими в школі-коледжі Енріке Ребсамена. Близько 40 вважаються зниклими.

Загалом жертвами землетрусу стали жителі штатів Мехіко, Пуебла і Морелос. Такі дані у середу, 20 вересня, наводять місцеві ЗМІ.




Епіцентр землетрусу знаходився в сусідньому з Мехіко-сіті штаті Пуебла. У столиці країни, Мехіко-сіті, були зафіксовані підземні поштовхи, магнітуда яких, за різними даними, становила від 6,8 до 7,1. Зруйновані сотні будівель, по всій країні без електрики залишилися 3,8 мільйона осіб.

Близько двох тижнів тому на півдні Мексики стався ще один землетрус - магнітудою 8,2 бали. В результаті загинуло щонайменше 90 осіб. Воно стало найсильнішим подібним лихом за останні 100 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus