USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мінекології може визнати Волинь зоною екологічного лиха. ОНОВЛЕНО

23 Липня 2015 13:18
Міністерство екології та природних ресурсів розглядає можливість звернення до РНБО та Кабінету міністрів щодо подання пропозиції про визнання території видобутку бурштину зоною екологічного лиха.

Про це під час брифінгу сказала заступник міністра екології - керівник апарату Світлана Коломієць, передає кореспондент УНН.

"Якщо найближчим часом всі наші зусилля не дадуть результатів, то в Міністерстві обговорювали ідеї навіть про те, аби пропонувати РНБО та Кабінету міністрів виходити з пропозиціями до президента про визнання цієї території, територією надзвичайного екологічного лиха",- зазначила Коломієць.

З її слів, це дозволить запровадити абсолютно інший режим діяльності на цих територіях.

"Зараз незаконний видобуток найбільш активно ведеться у Волинській та Рівненській областях, частково в Житомирській... Зараз ми збираємо дані про те, яку екологічну шкоду завдали нелегальним видобутком", - зазначила Світлана Коломієць.

Слід зазначити, що нелегально добутий бурштин експортується, зокрема, до Польщі та Китаю.

Нагадаємо, нещодавно в Україні повністю заборонили видобуток бурштину. Міністерство екології та природних ресурсів України розглядатиме заяви на погодження від суб'єктів господарювання на розвідку та видобуток бурштину після ухвалення відповідного закону та належного нормативного врегулювання питання видобутку бурштину в Україні, а всі погодження, видані у 2015 році, відкличуть.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що через видобуток бурштину поліські ліси перетворили на «місячну поверхню». Відповідні фото та відео були зроблені Денисом Казанським для програми «Схеми» про незаконний видобуток бурштину на Олевщині. Невдовзі після оприлюднення репортажу на депутата Олевської міської ради Олександра Ніколайчука, також брав участь у зйомці, невідомі особи скоїли напад.

МІНЕКОЛОГІЇ ХОЧЕ ДОЗВОЛИТИ ПРИВАТНИЙ ВИДОБУТОК БУРШТИНУ

Окрім цього, Світлана Коломієць заявила, що заявила, що Міністерство екології та природних ресурсів України пропонує надати можливість видобувати бурштин як державним, так і приватним підприємствам, - повідомляє Укрінформ.

"Ми, як міністерство, виступаємо за недискримінацію. Безумовно, ДП "Бурштин України" існує і має продовжувати існувати та працювати на повну потужність. У жодному випадку ми б не радили забороняти роботу приватних структур", - сказала Коломієць.

Вона наголосила, що Мінекології виступає проти дискримінаційних обмежень у цьому питанні, хоча стосовно права на видобуток бурштину є різні думки.

"Дехто вважає, що видобуток бурштину має бути виключно функцією держави, тільки державні підприємства мають працювати там. Місцева влада наполягає, що це (право - Ред.) має бути віддано комунальним підприємствам. І доходи від їх роботи мають надходити виключно до місцевих бюджетів", - переконана заступник міністра.

Коломієць додала, що сьогодні міністерство не бачить жодного власника ділянки, який розробляє бурштин. "Немає з кого спитати за рекультивацію, приведення земель", - сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Влада наша лихо Показати IP 23 Липня 2015 14:38
Нафтобаза під Києвом горіла- чисте повітря було і є ! А тут екологічне лихо ?!
ddd Показати IP 23 Липня 2015 15:05
Так Київ далеко...
факт Показати IP 23 Липня 2015 15:46
Міністерство екології та природних ресурсів коли горіла нафтобаза мовчало про екологічне лихо !!! Тут гривнею пахне і доларом і євро купюрами ....Боротьба за бабло 10 років, а не екологічне лихо!
З того світу Показати IP 23 Липня 2015 19:27
Развєдьом как котят.
ГАНЬБА вор.владі!!! Показати IP 23 Липня 2015 21:37
А народна куля в лоб то куля в лоб індексаційного вора Яйценюка таки чекає злодія.питання часу і нагоди.ще не таких в історії валили.затіяли паддли при владі бідному народу війну щоб яйцюку з парашанкіською бандою грабити безкарно трудящих і пенсіонерів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus