USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На півдні Філіппін ввели військовий стан, бойовики захопили ціле місто

24 Травня 2017 14:02
Місто Мараві на Філіппінах фактично підконтрольне бойовикам "Абу Сайяф" (афільовані з ІДІЛ), а над будівлями міської влади вивішені ісламські прапори.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Олександр Ніконоров, інформує Depo.ua.

У другій половині дня 23 травня бойовики також взяли під свій контроль головні адміністративні центри Мараві та управління поліції. Крім того, була захоплена і спалена міська в'язниця, а її бранці, серед яких безліч прихильників "Ісламської держави", випущені на свободу.

Терористи виставили блокпости в центрі міста, перевіряючи кожну машину. Під час боїв біля поліцейської дільниці був захоплений автомобіль правоохоронних органів і безліч зброї.

Жителі міста і журналісти пишуть, що бої розпочалися близько о 14:00 і тривають досі. Цю інформацію ЗМІ підтвердив і представник 1-ї піхотної дивізії, підполковник Джо-Ар Еррера.

За деякими даними, під час вибухів загинули 14 осіб, тривають підпали будинків і мародерство. Філіппінська армія і поліція направляють в цей регіон свої підкріплення. Є дані про те, що ВПС Філіппін наносять авіаудари поблизу міста, оголосивши, що місто захопив озброєний осередок ІДІЛ.

Тим часом, Президент Філіппін Родріго Дутерте оголосив військовий стан на півдні своєї країни на 60 днів, пише "Реаліст" з посиланням на американський журнал Foreign Policy.

Через сутички в Мараві між урядовими військами і бойовиками «Маут», які є екстремістськими союзниками «Ісламської держави», Дутерте ввів військовий стан на всьому острові Мінданао.

Дутерте, більш відомий своєю війною з наркотиками, який убив тисячі людей на Філіппінах, зробив цю заяву, перебуваючи в Москві. Він повинен був зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним і російським прем'єром Дмитром Медведєвим.

За словами міністра закордонних справ Філіппін Алана Пітера Каетано, російські чиновники, очевидно, зрозуміли президента.

Під час вечірньої зустрічі з Путіним у вівторок Дутерте сказав російському президенту, що розраховує на допомогу Росії в пошуку зброї для боротьби з «Ісламським державою».

Міністр оборони Дельфін Лорензана заявив, що угруповання «Маут» вбила двох солдатів і одного поліцейського. Він також сказав, що напад було викликано нападом філіппінських військових на притулок підозрюваного в тероризмі в Мараві. Очевидно, озброєні люди угруповання займали будівлю муніципалітету і спалювали будинки. Він сказав, що в місто відправлені додаткові війська.

Проте, неясно, чому військовий стан було оголошено на всьому острові, а не тільки в Мараві.

Довідково:

Бойовики угруповання "Абу Сайяф" в 2015 році дали присягу лідеру ІДІЛ Абу Бакр аль Багдаді. Починаючи з цього часу, активність ісламістів в країні помітно збільшилася. ІДІЛ повністю підконтрольні кілька невеликих і один великий острів на півдні Філіппін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Поправляю Показати IP 24 Травня 2017 14:27
Не військовий а воєний чи стан війни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus