USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Бойовики ХАМАС заявляють, що взяли в заручники 130 ізраїльтян. Що сталося за ніч

9 Жовтня 2023 09:20
Високопосадовець ХАМАС Муса Абу Марзук заявив, що організація утримує в заручниках близько 130 ізраїльтян, серед яких є армійські чиновники.


Про це пише Бабель із посиланням на The Times of Israel.

Тим часом Армія оборони Ізраїлю продовжує завдавати ударів по сектору Гази. Ізраїльські війська вдарили по трьох ракетних установках, командних пунктах. Речник ізраїльських військових заявив, що країна зібрала 100 тисяч резервних військ поблизу кордону із сектором Гази.
В Армії оборони Ізраїлю кажуть, що під час ударів уразили понад 500 цілей, зокрема кілька висотних веж і мечеть з озброєнням ХАМАС, три тунелі в районі Бейт Ханун на півночі Гази.
Речник ХАМАС Абу Убайда стверджує, що бої все ще тривають у кількох районах біля північного кордону Гази, включаючи Зікім, Суфу та Мефальсім. За словами головного речника ЦАХАЛ, бої тривають у таких місцях: Беер, Кфар-Аза, Нірім і Алумім на півдні Ізраїлю. Там зачищають бойовиків.
Міністерство охорони здоровʼя повідомляє, що наразі щонайменше 2315 людей з ізраїльської сторони поранені. Вважається, що загинули понад 700 людей. Арабські медіа пишуть, що загинули понад 424 палестинці, ще близько 2300 поранені.
Рада Безпеки ООН провела екстрене закрите засідання на тлі війни між Ізраїлем і ХАМАС, але не змогла досягти одностайності, тому не опублікувала спільну заяву.

Читати ще: Унаслідок боїв в Ізраїлі загинули дві українки, – МЗС

Нагадаємо, вранці 7 жовтня палестинський рух ХАМАС напав на Ізраїль, заявивши про початок військової операції «Повінь Аль-Акса». Ізраїль у відповідь оголосив про початок контртерористичної операціїв секторі Гази під назвою «Залізні мечі». У країні ввели надзвичайний стан. Премʼєр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху у зверненні до громадян сказав, що країна перебуває у стані війни й переможе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus