USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На лучанина відкрили кримінал за самовільну забудову в багатоповерхівці

27 Жовтня 2014 12:49
Недобросовісні лучани постійно нехтують положеннями чинного законодавства щодо самовільного будівництва. Останній такий прикрий випадок зафіксували на вулиці Сухомлинського, 4.

Так, до міського голови звернулися жителі будинку № 4, що на вулиці Сухомлинського, які обурені самовільним будівництвом, що ведеться над технічним поверхом їхнього будинку. Микола Романюк доручив вивчити це питання, й зібравши комісію у складі керівників профільних комунальних служб міста, силових органів, виїхав на місце будівництва.

Власник помешкання не виявив бажання спілкуватися з членами комісії й не допустив оглянути самовільно здійснені роботи. До того ж, днями, через перепланування системи теплопостачання він затопив сусідів, - повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Тож відповідно до рішення суду цими вихідними представники Луцького міського відділу УМВС України у Волинській області здійснили слідчу дію, оглянувши приміщення. Аби з'ясувати ситуацію з самовільною перебудовою, здійснили огляд квартири й керівники профільних установ міста, департаменту ЖКГ, управління містобудування та архітектури, товариства “М.Ж.К.”.

Обурені мешканці будинку також прийшли на зустріч. З їхніх слів, це будівництво розпочалося 2012 року. “Йому надали дозвіл реконструювати 10-й поверх, а він звів ще й одинадцятий, врізався в систему теплопостачання. Там вже пентхаус з терасою”, - зазначає одна з мешканок.

Сусіди кажуть, що через це будівництво порушено норми функціонування системи опалення, адже там самовільно проведені та підключені комунікації. “Туалет знаходиться над спальнею — це ніяким архітектурним нормам не відповідає, вже є тріщини у стінах кімнат, погано почала працювати система опалення та вентиляція”, - жаліються вони.

Варто зазначити, що приміщення 10-го поверху продав забудовник, тож власник зробив проект реконструкції під житлові квартири.

Відповідно до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” органи місцевого самоврядування не впливають на виконання подібних робіт.

Відтак, представники міліції склали протокол огляду приміщення, фахівці відповідних служб — акти, які долучать до кримінального провадження. Слідчий, згідно з результатами розгляду — призначить експертизу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Аня Показати IP 27 Жовтня 2014 13:16
Це вже повний безспридел.Яке вын мав право будувати верхні поверхи.Це будинок всіх,а не його одного.
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 13:30
Капєц.тепер і дахи рейдерують..курятники ліпить.капєц
сірий вовк Показати IP 27 Жовтня 2014 13:31
Прізвище нувориша в студію. нехай чекає гостей від Злого Вовчика.
НІНА ЛОГІКА до сірий вовк Показати IP 27 Жовтня 2014 15:01
олександр гонсьор
Ага Показати IP 27 Жовтня 2014 13:39
більш заздрісних і гівнисти людей, як волиняки нема ніде, от жеж жаба всіх душить.
Читачка до Ага Показати IP 27 Жовтня 2014 14:27
Жив би ти в цьому будинку, побачила, що говорив би.. якби твій дім розвалився від таких "розумників". несучі конструкції будинку і фундамент будинку розраховані на певну вагу і кількість поверхів. і жаба тут ні до чого.
ИМЕЮ МНЕНИЕ до Читачка Показати IP 27 Жовтня 2014 14:50
Экспертиза об изменении несущих конструкций - это факт али просто завистливый пустой базар ???
Анонім до Ага Показати IP 27 Жовтня 2014 14:55
Яка жаба?Ти д*біл, будинок,всіх жителів будинку і земля також.Що воно це зробило прибите,порушило опалення, знесло несучі стіни. Цей будинок завалитися може.Це повний абсурд.Хоче будуватися, хай будується ,купує землю і вперед, а не за кошт людей. Чого ці люди на це дивилися і мовчали?А дружно зібралися і все розвалили з самого початку. Чого боялися? Якогось д*біла.
Ага до Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 15:24
На х.й пішов, розумник знайшовся, захлинись власним г..ном від злості і заздрості.
Анонім до Ага Показати IP 27 Жовтня 2014 15:43
Жабка УКРАЇНСЬКА ДУШИТЬ....
Сух 4 до Ага Показати IP 27 Жовтня 2014 17:23
Чуєш Ага - баба яга- як би тобі на голову с...ли, то не так би ще возмущалась. А цей гнус живе по принципу крурятника: подвинуть ближнього та насрать на нижнього....
Житель сухомлинськог Показати IP 27 Жовтня 2014 14:47
Подякуємо працівникам міськвідділу.інші служби два роки ходили...слава прокурору...
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 27 Жовтня 2014 14:48
а людишки то завистливые, "жаба душит" что чел вложил баблос в расширение своей квартиры....а то, что затопил - так это случайность, какая со многими и есть не редкость (совпадение обстоятельств)
Оля до ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 27 Жовтня 2014 15:00
Але і ти непотріб,яке він мав право будувати над квартирами всіх людей будинку.Будинок цей -спільна власність.А він хто тут такий.То хай іде і в тебе, у твоєму домі добудує собі другий поверх чи третій,не хочеш? Це вже дурість така, яка не підлягає розуму. Чого не взяли і просто не побили сотні людей цього будинку.Це ж не господар якийсь добудував, а якась непотріб, що не має грошей і вирішив поліпшити житлові умови за чийсь рахунок.Прізвище напишіть,будь ласка. цього недоумка ,яке приїхало с полесья голубого
Троль до Оля Показати IP 27 Жовтня 2014 15:30
У "недоумока с полесья голубого" все ж вистачило розуму заробити собі на "петхауз", а "доумок" Олечка не "з полесья" , до гадалки не ходи, стирчить в хрущовці, або з батьками в одній квартирі і буде там стирчати до кінця життя.
первый этаж Показати IP 27 Жовтня 2014 18:40
всех кто выше в тюрму
че Показати IP 27 Жовтня 2014 21:53
Если дом это спильна власнисть, тогда я испанский летчик
Церковна миша Показати IP 27 Жовтня 2014 23:21
Будинок таки є спільною власністю власників квартир без права відчудження окремої площі.
Віктор Показати IP 28 Жовтня 2014 14:28
Всі забудовники обманюють роблять по документах творчі майстерні та ін. на технічних поверхах за які оплатили власники квартир ... потім продають як квартири... всі новобудови...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus