USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Луганщині за сепаратизм затримали соратника Медведчука з Волині

15 Грудня 2017 19:19
Голову Харківської територіальної ради руху “Український вибір – право народу” Андрія Лесика затримало СБУ у Луганській області. Уродженця Волині підозрюють у сепаратизмі. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Андрій Анатолійович Лесик народився 4 серпня 1981 р в м. Камінь-Каширський Волинської області. У 2016 році він був самовисуванцем у нардепи по Луганській області.

Про затримання повідомив помічник Лесика Генадій Соколов. «Він був на стаціонарному лікуванні в Луганській області. Відпросився, щоб привітати громадянську дружину з днем ​​народження, і коли він приїхав до неї, його затримали», – сказав Соколов.

«Працівники СБУ затримали його незрозуміло на якій підставі, показали постанову слідчого суду і все», – додав він. Помічник відзначив, що Лесика доставили в Київський райсуд Харкова.

Прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик підтвердила затримання Лесика і зазначила, що він знаходиться в суді.

«Зараз оголошено про перерву, тому що підозрюваний пише заяву про відвід судді», – сказав Дубовик.

За її словами, вона поки що не знає, як Лесик буде аргументувати своє клопотання і чи відбудеться у п’ятницю засідання суду. Також вона додала, що за статтею 110 УКУ (посягання на територіальну цілісність і незаконність України, здійснене представником влади), за якою підозрюють Лесика, передбачено тримання під вартою без будь-якої альтернативи.

Крім того, вона зауважила, що у прокуратури є докази «вини Лесика і він тривалий час знаходився в розшуку і ховався від правоохоронців. Раніше депутата Харківської міськради від партії «Відродження» Андрія Лесика позбавили депутатського мандату як проросійського депутата-піарщика, який не виправдав довіри партії.

Як відомо, 9 травня на Меморіалі Слави в Харкові депутат Андрій Лесик з’явився з георгієвською стрічкою. В результаті відбулася бійка між проукраїнськими активістами та їхніми опонентами.

Лесик – голова Харківської організації «Український вибір» Віктора Медведчука. Під час сесії Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
231 Показати IP 15 Грудня 2017 19:47
полішук продажний
володя згоранський Показати IP 15 Грудня 2017 20:32
ТАКИХ ЛЕСИКИВ-ТЕЛЕСИКИВ ПОВЫЛОВЛЮЮТЬ СКРИЗЬ И ВСЮДЫ И ПОСАДЯТЬ ЗА ГРАТИ НА ДОВИЧНЕ УВЯЗНЕННЯ.ЩОБ ЗНАЛИ ИНШИ ЩО И З НИМИ ТАКЕ БУДЕ!
Луч Показати IP 15 Грудня 2017 20:36
Звичайний клоун, в нас таких багато. Думаю що список фамілій можна писати безкінечно. Просто цей попався, а більшість влаштовують владу або "апозіціонерів". Добре лиш одне на одного менше!
Bomba Показати IP 16 Грудня 2017 08:49
Відпустять цууку
нех Показати IP 16 Грудня 2017 11:09
Нехай сидить с*ка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus