USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На території «Ласки» знайшли наркотики: колектив погодився на поліграф

19 Червня 2017 21:45
У Луцьку на території КП «Ласка» виявили наркотичні препарати, які не перебувають у вільному обігу. Колектив КП погодився пройти детектор брехні у повному складі, окрім однієї працівниці, яка, власне, і виявила знахідку.

Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань.

У Луцьку на території КП «Ласка» сьогодні виявили наркотичні препарати, які не перебувають у вільному обігу.

Заборонений препарат «Морфін» виявила працівниця — Любов Примакова. Її взяли на комунальне підприємство у якості представника громадськості, після протестів, проти незаконної діяльності керівництва «Ласка», яке звинувачують у низці порушень. Активістка неодноразово заявляла про порушення, що систематично виявляли зоозахисники на території підприємства. Тож з 12 червня, вона приступила до роботи на КП «Ласка» і взялася контролювати діяльність підприємства.

Таким чином, на території комунального підприємства, у холодильнику, який знаходиться в адмінприміщенні поруч з веткабінетом, вона знайшла поруч з продуктами кілька упаковок медикаментів. Серед них виявились 2 упаковки з ампулами нарковмісного препарату«Морфін». З’ясувавши, що цей препарат є забороненим для вільного обігу — вона одразу ж повідомила про порушення заступника міського голови Костянтина Петрочука. Разом з ним Любов Примакова повернулась на КП «Ласка», аби зафіксувати порушення та викликати поліцію, адже даний інцидент — це вже підстави для порушення кримінального провадження.

«Я одразу повідомила Петрочука сьогодні зранку, що в нас в холодильнику разом з продуктами, з ліками лежить речовина невідомого походження під назвою «Морфін». Він мені не повірив. Ми сіли в машину і поїхали аби все подивитись. Ці препарати лежали в холодильнику разом де й харчі. Тут взагалі немає окремого холодильника для медикаментів — тут усе на купу з протухшою сільодкою, вакцини залиті майонезом», – розповіла Любов Примакова.

Одразу ж директор КП «Ласка» викликала поліцію і заявила, що це наклеп і провокація зі сторони зацікавлених осіб. Це вона заявила і журналістам.

«Якимось чином у даному холодильнику опинилися наркотичні препарати. У холодильнику доступ до якого мали багато людей, в тому числі й усі працівники підприємства. Оскільки в нас немає багато коштів на холодильники для всіх потреб — він поділений на умовні відсіки: є нижня поличка, де працівник може поставити продукти, які він приніс, а частина для медикаментів, частина для продуктів. Тут стояли препарати, які треба зберігати у холодильнику. Всі інші препарати в нас зберігаються в операційній, ключ до якого має лише ветеринар», – повідомила Дана Новарчук.

Вона запевнила, що під час проведення операцій на території КП «Ласка» не використовуються наркотиковмісні препарати.

«В нас тільки є ліцензія на ветеринарну діяльність, де використовуються ті препарати, які дозволені до використання законодавством. Певно що це була якась провокація. Хто це зробив провокацію я не знаю, я хочу щоб всі працівники пройшли детектор брехні, ми його оплатимо для всіх працівників. В тому числі і для мене. Ми підозрюємо одну з працівниць, її дії такі дуже дивні, я не можу сказати напевно. Хай розбирається поліція», – заявила Новарчук.

На місце події одразу викликали слідчих-криміналістів, які зняли з холодильника відбитки пальців та провели усі необхідні слідчі дії.
Неофіційно полісмени зауважили, що встановити де й кому надавалась партія нарковмісного медпрепарату (медустанова, яка має дозвіл на призначення та видачу таких препаратів) встановити не так і важко, адже ці препарати за номером партії підлягають чіткій підзвітності. Більше того, підзвітності підлягають навіть порожні ампули, які після використання також обліковуються у медустанові.

Також варто зауважити, що препарат з нової партії і датований травнем місяцем 2017 року. В одній упаковці відсутні кілька ампул, скільки їх потрапило у вільний доступ, з чиїх рук та для яких цілей — встановлюватимуть правоохоронні органи. Любов Примачук та зоозахисниці розповідають, що вже попередньо чули про те, що на КП «Ласка» використовують сильнодіючі препарати, якими забезпечує притулок одна з поплічниць директорки Дани Новарчук. Подейкують — жінка має відношення до медицини і цілком ймовірно, що має доступ до наркотиковмісних препаратів, які підлягають чіткому обліку та є забороненими у вільному обігу.

Тим не менше, сама Дана Новарчук заявляє, що наркотичні препарати на території КП «Ласка» їй підкинули, аби у такий спосіб посунути її з посади.

Тож нині цим питанням вже займаються криміналісти та правоохоронці.

Варто зазначити, що на території КП «Ласка» за останній місяць значно зменшилась кількість тварин — їх тут налічується трішки більше 100, куди вони поділись — не відомо. Однак, зоозахисники переконані, що більшість тварин — хворі, тож керівництво, аби не надавати цьому розголосу, активно нищить хворих собак.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Костянтин Петрочук підтвердив даний факт та зауважив, в міськраді належним чином відреагують на інцидент, проте, після того як свою роботу завершать правоохоронці.

Натомість, додав, що після цього випадку до нього прийшов колектив КП та погодився пройти детектор брехні у повному складі, окрім однієї працівниці – Любові Примакової, яка, власне, і виявила наркотичний засіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Активіст Показати IP 19 Червня 2017 22:06
А може то турок пропозицію руки і серця Дані хотів зробити, як прикордонник. Але десь заблудився...
мдфв Показати IP 19 Червня 2017 22:50
а що, проходити ,,поліграф,, це є слідчі дії ? Вона заплатить за детектор , тільки чіїми коштами...? Гнати в шию,хай на ,,поліграфі,,прозвітує куди крала гроші від тварин,такий безлад просто жах.....
пабло ескобар гавірі до мдфв Показати IP 20 Червня 2017 01:49
я їй заплачу за детектор з спільної каси наркокартелю. дарма ви в це вписалися, ох дарма.
КУДИ до мдфв Показати IP 20 Червня 2017 22:38
Новарчук!!! Куди поділа скарби убієнних тобою тварин???
пабло ескобар гавірі Показати IP 20 Червня 2017 01:54
а от уявіть: завтра в ласці згодують собакам маленьку тваринку страхо-люд-діна. от провокація буде. всім провокаціям провокація. а в нас руки довгі, нам це як раз плюнути)))))))))
Наталі до пабло ескобар гавірі Показати IP 20 Червня 2017 15:17
Слухай, Сірожа або ж Сергійович, вспокойся.... в голові вава, то хоч не соромся перед людьми.
Всезнайко Показати IP 20 Червня 2017 08:27
Думаю, що це тупа провокація...
Марія Показати IP 20 Червня 2017 10:12
Ніхто не подумав що морфін могли придбати для смертельнохворих тварин щоб полегшити їх страждання? Бачили як мучиться перед смертю кіт чи собака? Це ще страшніше за людину (((
Луцьк до Марія Показати IP 20 Червня 2017 15:25
Ой як мало ви знаєте про те комунальне підприємство... майже нічого... таке співчуття до тварини - це не до них. Приспати навіки щоб приховати щось - так. Полегшити муки - ні.
Київ до Луцьк Показати IP 20 Червня 2017 16:24
А давайте я вам привезу Святогора на сафарі? На моє запрошення він з задоволенням відгукнеться. Чисто подивитися як ви будете по норах ховатися від чоловіка з ружжом. Заодно проблема бродячих собак зменшиться кількісно на 50 хвостів.
vet до Марія Показати IP 20 Червня 2017 18:01
В ветеринарії морфін не застосовується. Ні для зняття больового синдрому через особливості фізіології, ні для евтаназії. Евтаназія морфіном не гарантована ні разу, для евтаназії використовується комбінація з двох препаратів, один з яких загружає тварину в глибокий напівсон-напівсмерть, а другий в сні виключає дихання. В містах, де нема підприємств а-ля "Ласка" використовується тільки другий - курареподібний релаксант. Це смерть, яку можна побажати хіба активістці примаковій - релаксант викликає параліч мускулатури в т.ч. дихальної і знерухомлена тварина повільно, протягом близько 6 хвилин в повній свідомості задихається. Вдихнути не може, от як. А в найгірших випадках для евтаназії використовується препарат "Держак від лопати".
Пит Показати IP 20 Червня 2017 11:25
Дивно! Виявниця не погодилась на поліграф. Адже питання тільки одне; "Чи Ви поклали у холодмльник цю річ?". А працівники на чолі з директором молодці. Вони не тільки не лякаються собак але й поліграфу також . Чесні.
kvua Показати IP 20 Червня 2017 18:29
Ну шо, баби, запрошуєм п. Святогора на майстерклас "як відрізняти добре від поганого"?
55 Показати IP 23 Червня 2017 14:49
шось я думаю шо це "підстава", Вони з не зовсім дурні - зараз проти них мітинги , то вони ніби нічого не знають і поклали собі ще одну проблему? Але ніякі митинги не протрібні . Таке підприємство - треба в місті , тільки перевіряти Його діяльність частіше .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus