USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині 10-річна дівчинка вистрілила у сестричку

17 Січня 2014 11:54
На Волині діти поранилися під час гри із пневматичною зброєю. На щастя, серйозно ніхто не постраждав, повідомили у прес-службі волинської міліції.

У Ковельському районі 10-річна дівчинка з пневматичної рушниці випадково здійснила постріл в щоку своїй 8-річній сестричці. Аналогічний випадок трапився і у Камінь-Каширському районі: 14-річний підліток під час перезарядки пневматичної рушниці поранив у живіт свого 9-річного братика.

В обох випадках діти отримали вогнепальні поранення, відтак звернулися за допомогою до медиків.

Слід відзначити, що цих неприємних подій можна було б уникнути якби власники зброї дотримувалися закону. В обох випадках зброя зберігалася не належним чином.

Згідно із законодавством, передбачена відповідальність щодо порушення поводження зі зброєю. Так, згідно зі статтею 191 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної (холодної, пневматичної) мисливської зброї та набоїв передбачено накладення штрафу від 7 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян із оплатним вилученням зброї. Ті самі дії, вчинені повторно упродовж року, тягнуть за собою штраф від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів з конфіскацією зброї та набоїв. Крім цього, недбале зберігання зброї або бойових припасів, якщо це спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той же термін.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гас Показати IP 17 Січня 2014 13:26
Вогенпальні поранення із пневматичної гвинтівкі коли швидкість кулі не перевищує 150 м\с ШОсь Ви панове кореспонденте не точно висвітлюєте новини. П.С. Це два різних типа зброї, почитайте про вогнепальну та пневматичну зброю шо да як . як стріляє один тип а як другій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus