USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині «бізнес» організували телефонні шахраї зі Львівщини

26 Листопада 2014 17:01
На заваді реалізації злочинів телефонних шахраїв стали володимир-волинські правоохоронці, - повідомляють у прес-службі волинської міліції.

– Бізнес на телефонному шахрайстві організували двоє жителів Червонограда Львівської області, – розповів начальник управління карного розшуку УМВС України у Волинській області Геннадій Єпіфанович. – Один із них, перебуваючи у місцях позбавлення волі, телефонував громадянам і казав, що їхні родичі потрапили у міліцію, а його спільник приїздив, аби забрати гроші за допомогу, так би мовити, підозрюваним у вчиненні тих чи інших правопорушень.

До чергової частини Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області надійшло повідомлення від місцевої жительки, яка розповіла про те, що до неї зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що її син перебуває у відділку міліції, а для того, щоби його випустили, необхідно передати посереднику 4,5 тисячі доларів.

Працівники міліції негайно виїхали за адресою проживання заявниці. Тож, завдяки оперативності, вдалося затримати 18-річного хлопця, якому жінка повинна була передати вказану суму.

– Під час досудового розслідування встановили причетність молодика до ще трьох аналогічних випадків, під час яких людей вже ошукали. Загалом шахраї обдурили волинян на загальну суму 60 тисяч гривень, – відзначив Геннадій Єпіфанович.

Згідно з зазначеними фактами слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

А тим часом правоохоронці вкотре нагадують волинянам: у жодному випадку, отримавши такий дзвінок, не передавайте зловмисників гроші, а телефонуйте на лінію 102. Завдяки вашій пильності та оперативним діям правоохоронців шахраї, які намагаються нажитися на «чужій біді», будуть покарані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 26 Листопада 2014 17:39
До суду випороти б, щоб в..ся!
Kols Показати IP 10 Травня 2015 20:32
Що таке той новостворений фонд Світла Україна? Щойно утворився, а вже має потужну інформаційну базу приватних підприємств?! Вам ще не потелефонували ці аферисти? (клони: МБФ Допоможемо дітям разом, БФ Оживи мрію, БФ Небайдужі серця, БФ Небайдужі серДця) Не переймайтесь – у Вас ще все попереду!!! Вони вміють працювати із довірливим електоратом. Представники фонду, які телефонують до можливих «спонсорів» прекрасно усвідомлюють, що в теперішній напруженій соціально-політичній ситуації більшість українців прагне надати допомогу армії та добровольчим батальйонам. Будьте обережними і не станьте «спонсором» цих шахраїв! Хочете допомогти – особисто передайте допомогу тим, хто її потребує!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus