USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Перший тривожний дзвінок: на Волині - пожежа на торфовищі

2 Березня 2015 14:46
На теренах Волинської області часто виникають пожежі через масове неконтрольоване випалювання сухої трави та чагарників.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 2 березня, повідомив начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук.

З його слів, у період з 17 по 25 лютого поточного року на території області спостерігалась суха та сонячна погода, що призвела до масового неконтрольованого спалювання сухої рослинності. За цей період зареєстрували 12 випадків таких пожеж, внаслідок чого вигоріло понад 14 гектарів поля.

Через розповсюдження пожеж, що виникли від навмисного, неконтрольованого спалювання так званої «посуші», вогнем знищені та пошкоджені 4 будівлі. Як наслідок, їх мешканці отримали збитків на суму 42 тисячі гривень.

Зокрема, 18 лютого поточного року від пожежі сухої трави згорів до тла дерев’яний житловий будинок в Маневицькому районі. Окрім того постраждали житлові приміщення в Іваничівському районі, а також будинок у місті Ковелі за адресою вулиця Луцька, 8а. Окрім цього, в селі Стеблі Ковельського району згоріли господарські споруди.

В суботу та неділю через випалювання сухої трави горіло торфовища в селі Яревище Старовижівського району. Пожежу уже ліквідували, але це – «перший тривожний дзвінок».

Таким чином Державна екологічна інспекція у Волинській області має право покарати порушників та притягувати їх до адміністративної відповідальності за статтею 77 КУ «Про адміністративне порушення» і УМВС.

За минулий тиждень під час спільних рейдів правоохоронців та пожежників населеними пунктами Волині до адміністративної відповідальності притягнули одну особу в Рожищанському районі.

Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, з метою запобігання виникнення пожеж в природніх екосистемах, на території міст та селищ Волині розмістять роз’яснювальні білборди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus