USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська облрада виділить кошти на єдину в районі українську церкву

16 Серпня 2015 10:32
Для того, аби закінчити побудову церкви, громаді не вистачає 60 тисяч гривень. До слова, цей храм стане першою церквою київського патріархату на весь Старовижівський район.

Про це стало відомо під час чергової сесії Волинсьої облради.

У своєму запиті депутат Василь Пецентій розповів, що у Старовижівському районі нині будується єдина українська православна церква київського патріархату. На її зведення вже витратили 1 мільйон 200 тисяч гривень, проте для того, аби закінчити об’єкт, потрібно близько 60 тисяч гривень на внутрішні роботи з оздоблення. Депутат стверджує, що питання побудови храму є вкрай важливим, оскільки в районі – засилля московських церков.

«Російська церква там панує і забирає всі кошти. І більшість населення старається ставити палки в колеса (будівництву цієї церкви - ред.). Я був у монастирі Свято-Миколаївському, то вони говорять, що України, як такої, ніколи не було. Мовляв, вам Ленін придумав таку державу, ми не хочемо її», - зазначив Василь Пецентій.
Колеги Василя Пецентія підтримали запит, адресований голові облради Валентину Вітеру та голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику.

Нагадаємо, на Волині священнослужитель української православної церкви московського патріархату наказав замалювати українську символіку на воротах церкви, що викликало обурення місцевих мешканців. Про факт наруги над державною символікою розповіли першому заступнику голови облради Олександру Пирожику мешканці села Вербичне Турійського району. Власними силами громада відновила пам’ятник воякам УПА та допомогла пофарбувати огорожу і встановила ворота. Їх пофарбували в синьо-жовті барви, а також намалювали Герб.Проте, священнослужитель дав вказівку замалювати символіку.

До слова, як повідомяло Інформаційне агентство волинські Новини, у північних районах Волині транслюють заборонені російські канали. Через Білорусь транслюються російські «рупори пропаганди»: «Росія24», «Перший російський» - попри заборону їх діяльності в Україні. Натомість, у цих районах досі не транслюються українські телеканали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus