USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині ліквідовують наслідки негоди

16 Травня 2014 11:41
У ніч з 15 на 16 травня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру, дощ) на Волині були знеструмлені 20 населених пунктів, а в цілому по Україні – 189 у 9 областях України, повідомили у прес-службі волинських рятувальників.

15 травня через складні погодні умови (сильний дощ, шквалисті пориви вітру) на річках басейну річки Дністер стався підйом рівнів води та ґрунтових вод.

Внаслідок негоди постраждали адмінбудівлі і приватні оселі, присадибні ділянки, сільгоспугіддя, підвальні приміщення в житлових будинках.

Наразі укріплюються русла річок.

На рятувальні роботи був залучений особовий склад ДСНС України, а також місцеве населення у місцях локалізації негоди.


Крім того, різке погіршення погодніх умов на Волині додало роботи енергетикам. Через сильні пориви вітру та зливи пошкоджень зазнали чимало елементів повітряних ліній напругою 10 кіловольт. Через ці пошкодження на 11 год 16 травня без електроенергії в області залишалося ще вісімнадцять населених пунктів. Сім з них знеструмлені повністю, а одинадцять — частково. Найбільше від негоди постраждали Любомльський, Луцький, Рожищенський райони (у кожному з них по два населені пункти наразі без електропостачання), повідомили у прес-службі ПАТ "Волиньобленерго".

Про погіршення погоди волинські енергетики були вчасно попереджені, тому до ліквідації відключень приступили в найкоротші терміни і в повній готовності. Над ліквідацією наслідків негоди працює 85 бригад енергетиків. У відновлювальних роботах задіяно 351 людина та 119 механізмів. Роботи триватимуть увесь день, аби максимально швидко подати електроенергію до знеструмлених сіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus