USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині поблизу монастиря - сміттєзвалище

9 Квітня 2014 10:55
Поблизу знаменитого Низкиницького монастиря в Іваничівському районі – сміттєзвалище. Просто через дорогу від храму – гори побутових відходів, пише журналістка Наталія Камишнікова на сайті «Нововолинськ Діловий».

«Низкиницький монастри звів церкву в 17-му столітті славетний Адам Кисіль. Отут це звалище - через дорогу. На виїзді з Нововолинська, дорогою на Гряди і Тишковичі», - розповіла Камишнікова. Зі слів журналістки, щотижня добрі люди палять усю цю гидоту. Сморід страшенний - і на гаражі, й на цвинтар, і на перехожих. А буквально через дорогу - чистесенька, вилизана територія монастиря. Їздять українські й іноземні туристи. Усе це бачать, порівнюють, роблять висновок.

Хто відповідальний за утворення сміттєзвалища і хто мусить стежити за вивезенням відходів? Адже «сміття з цвинтаря й гаражів сюди виносять нововолинці, а земля - так ніби вже сільська. Хоча з Тишкович дорогою до міста водії тут теж сміття мішками викидають».

Довідково: Низкиницький Успенський монастир – православний чоловічий монастир Української Православної Церкви Московського Патріархату у селі Низкиничі Іваничівського району Волинської області, заснований у 1643 році Адамом Киселем. Після смерті у 1653 році фундатора поховано у Свято-Успенській церкві монастиря. Також тут поховано його дружину Анастасію (дочку київського шляхтича Філона Гулковича).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus