USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині поховали студентку ківерцівського медколеджу

19 Січня 2018 16:30
У селі Сомин Турійського району вчора, 18 січня, поховали 17-річну Анастасію Ковальчук – студентку Ківерцівського медколеджу, яка в ніч з 16 на 17 січня померла від запалення легень.

Медики екстренної медичної допомоги довезли дитину до лікарні, але в медзакладі дівчина померла, повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

Марина Марич познайомилася з Анастасією на першому курсі. Часто разом їздили додому потягом, розповідає студентка. Напередодні трагедії, 15 січня, дівчата поверталися на навчання у Ківерцівський медколедж в одному вагоні.

"Я її бачила у вагоні. Спілкувалася з нею, та вона ні на що не скаржилася, не казала, що у неї щось боліло", – розповіла дівчина.

17-річній Анастасії Ковальчук стало зле увечері 16 січня. У неї підвищилася температура і стало важко дихати. Про це вона телефоном розповіла своїй двоюрідній сестрі, яка мешкає у Луцьку, а та вже викликала їй швидку.

"О 17.51 бригада виїхала на виклик, а о 18:00 вже була на місці. Враховуючи стан хворої, було проведено всі необхідні процедури: зроблена електрокардіограма і сатурація легень, яка вказувала на важкість стану", – повідомив завідувач Ківерцівського відділення ЕМД Анатолій Каленюк.

Директор медколеджу Тетяна Комшук розповідає, що ані куратор групи, де навчалася Настя, ні викладачі не здогадувалися, що вона прийшла на заняття із запаленням легень:

"Дитина на здоров’я не скаржилася. Єдине, що казала, коли виїжджала з дому, то підвищилася у неї температура. Батьки порадили звернутись до лікаря. Але дитина вирішила, що може це грип починається, температуру збила та й усе".

Директорка спростовує інформацію, що з’явилася в місцевих ЗМІ про скарги студентів закладу: мовляв, викладачі ігнорували наявність у них довідки від лікаря і високу температуру й вимагали присутності на заняттях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вадім Показати IP 19 Січня 2018 16:47
Жах! Хай спочиває з Богом!
Проблема Показати IP 19 Січня 2018 18:27
Співчуття рідним. І питання до медиків: останнім часом це не перший такий випадок, тобто дуже різке підняття температури, за лічені години смерть. Швидка, як правило, не хоче виїзжати на температуру. Як на мене, вже час реагувати навіть на незначне підвищення, укомплектувати бригаду антибіотиками від подібного вірусу, щоб можна було почати рятувати людину вже в перші хвилині після виявлення проблем з легенями лікарями швидкої. Щось робиться в цьому напрямку чи, як завжди, чим більше не довезете, тим краще?
До Проблема Показати IP 19 Січня 2018 19:02
Ознайомтеся з медичною реформою. Швидка ще швидко приїхала.
Що? до До Проблема Показати IP 20 Січня 2018 11:37
Ви уважно прочитали про що я написав? Я написав про те що швидка приїхала невчасно? Раз працівники швидкої так реагують на написане, то і тут є якісь проблеми, але в даному випадку це не розглядається. Уважно прочитайте написане мною! Від цього жоден лікар не застрахований і можливо, вирішення цієї проблеми допоможе врятувати життя або Вам, або вашим близьким. А з реформою я чудово ознайомився, амінь.
Юрій Показати IP 19 Січня 2018 22:16
Царство Небесне.
Василь Показати IP 23 Січня 2018 01:03
Шкода

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus