USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині померла 17-річна студентка медколеджу

17 Січня 2018 23:16
Студентка Ківерцівського медколеджу померла від запалення легень.

Дівчина померла в ніч з 16 на 17 січня, про це повідомляє ІА "Конкурент" посилаючись на коментар директора медколеджу Тетяну Комшук.

Про те, що студентка ходила на заняття із запаленням легень, у медколеджі ніхто не знав. Тетяна Комшук підтвердила, що вона була вчора на занятті. Запалення не виявили напередодні. До слова, дівчині нещодавно, 13 січня, виповнилося 17 років.

"Ми всі в шоці і досі не можемо дійти до пам'яті від того, що сталось. Вона вчора була на занятті, там були й лікарі, які їх вели. Вона не жалілась ні на що, не було в неї абсолютно ніякого прояву. Вона прийшла на квартиру, поїла і, кажуть, їй стало погано", – розповідає директор.

Студенти з цього коледжу в розмові з журналістом "Конкурент" скаржились на жорсткі вимоги навчального закладу, пов'язані з відвідуванням занять. Із їхніх слів, були випадки, коли викладачі ігнорували наявність у студента довідки від лікаря і високу температуру й вимагали присутності на заняттях.

Втім директор навчального закладу запевняє, що це неправда і така інформація не відповідає дійсності. Із її слів, зазвичай тих студентів, які не хочуть пропускати пар, але приходять на навчання хворими, відправляють додому, щоб вони не інфікували інших. Оскільки в коледжі навчається майже 900 студентів.

Втім були й випадки, коли студенти симулювали і приносили фальсифіковані довідки від лікаря.

Тетяна Комшук розповіла, що сьогодні весь коледж прощався зі студенткою. І досі ані викладачі, ані студенти не можуть оговтатися від цієї новини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Ревізор з питань яко Показати IP 18 Січня 2018 00:37
В такому випадку, потрібно притягувати до відповідальності адміністрацію закладу, адже це не припустимо щоб студенти сиділи на парах коли їм погано. В своїй практиці доволі часто зустрічаю навчальні заклади, котрі вимагають гроші зі студентів за пропущені ними пари. Ганебно. Буду вкрай вимагати, про перевірку навчального закладу.
лікар до Ревізор з питань яко Показати IP 18 Січня 2018 08:52
Вимагати сидіти на парах хворими - не може бути правдою! Навіть, якщо мені реально не подобається цей ВНЗ - не повірю! Студенти ще й не таке збрешуть!
Мама до лікар Показати IP 18 Січня 2018 09:52
Це абсолютна правда стосовно навчальних заходів - студентам не вірять в їх хвороби . Моя дитина особисто з цим стикнулась . Щирі співчуття родині.
Пирогов Показати IP 18 Січня 2018 09:33
Полная деградация: в медицинском колледже умирают от воспаления легких. Чему же там научат? Уверенно сползаем туда, когда в булочных будут умирать от голода...
Кіндрат Панасович до Пирогов Показати IP 18 Січня 2018 11:52
гарно сказано
Юрій до Пирогов Показати IP 18 Січня 2018 13:44
При чому тут коледж до смерті дівчини? В коледжі ж не лікують, а навчають. Не коледж винен, що вона захворіла та мала такий перебіг хвороби та не зверталась вчасно до лікарів.
Студентка Показати IP 18 Січня 2018 11:45
Закінчила цей коледж пари пропускала рідко томущо всі нб потрібно відпрацьовувати.Я також ходила на пари хвора
Ну до Студентка Показати IP 18 Січня 2018 12:31
а як ви хотіли? звичайно, що треба відпрацьовувати пропущене,бо потім поприходите на роботу в лікарню і ніфіга не вмієте і не знаєте, а життя і здоров"я пацієнтів залежить від вас, на жаль, навіть якщо ви й не лікарі, а медсестри, фельдшери, акушери. А хворою вас силою хтось заставляв ходити на пари, незважаючи на довідку лікаря?
Ну давно не був студ до Ну Показати IP 18 Січня 2018 13:50
Відпрацювати пропущене в навчальних закладах давно не означає опрацювати пропущений матеріал! Відпрацювати тепер - ще й заплатити за "енки" треба, або поприбирати... чи принести якусь канцелярію і т.д. Дівчину дуже жалко, батькам співчуття
То до Ну давно не був студ Показати IP 18 Січня 2018 14:27
якого милого ви йдете і вступаєте в ті начальні заклади де вас не вчать , а збирають гроші невідомо за що, і продовжуєте там навчатись? І не гоніть тут "пурги", коли людина вчиться і знає матеріал, то ніхто її не "зріже" І не "завалить", і байдуже давно чи недавно був студентом, так було і є. А дівчинку звичайно дуже шкода, але це вина не коледжу, а нашої системи медицини в цілому, бо як згадаєш, як пертись в ту поліклініку, як лікар до тебе зазвичай, як не- будь по швидкому , аби чергу відбути, в кращому випадку,як день побудеш на лікарняному, а назавтра знов прись в ту поліклініку з соплями і температурою "відмічатись", ніби не зрозуміло, що за день навіть звичайна застуда не зникне, то навіть дорослі зазвичай думають "саме пройде", а це ж дитина ще.
напевно ти викладач до То Показати IP 18 Січня 2018 15:09
на навчальних закладах нема таблички "ми не віримо вам, коли ви хворієте", або "в нас платні "Н"", або ж "нам фіолетово, шо ти хочеш знань, ми хочем твоїх грошей" і т.д. Не треба казати "якого милого ви йдете", того що всі йдуть за знаннями і за фахом/спеціальністю!
Ну до напевно ти викладач Показати IP 19 Січня 2018 11:10
то як виявилось, що вам не дають фахових знань в тому закладі куди ви вступили, то чого ви там залишаєтесь на 3-5 років, штани просиджувати? Кидайте, переводьтесь туди де справді вчать на вашу думку. Лікарняним листам виписаним лікарем, чи хоча б довідкам про вашу хворобу в навчальних закладах теж не вірять? Чи зобов"язані вірити всій тій лапші що студенти-розгільядї вішають на вуха?
Сергій Показати IP 18 Січня 2018 14:05
Скажіть хто-небудь ім'я загиблої... бо не по-людськи отак брати про це говорити а імені ніхто і не сказав, ніби нам байдуже до її особистості... ніби вона не людина а якась овечка, чи телиця... безіменне створіння... Будьте людьми - взнайте і скажіть хтось ІМ'Я і Прізвище дівчинки!
К.лучанин Показати IP 18 Січня 2018 15:07
ЗАГАЛЬНЕ ЗАУВАЖЕННЯ. МОЛОДЬ нехтує своїм здоров'ям ! Я це бачу по тому як одягаються в холодну пору: дуже легенько, часом без шкарпет, у кросівках на босу ногу, без головних уборів при мінусовій температурі!!! Це пошесть якась ! Організми молодих людей дуже ослаблені , про лікарі говорять. Здорових дуже мало! А молодняк одне перед одним випендрюється . А гарячі напої (кава, глітвейн і т.д.) на холоді ,які молодняк здоровя не додають : простужують горло, бронхи і т.д. . Трохи закашляє і не звертає на це уваги , мовляв , пройде і так ! А воно ж так не проходить! Шкода , але дівчина проігнорувала свою болячку і хіба вона одна така!?
Ківерчанин Показати IP 18 Січня 2018 19:31
А що ще може казати директриса. Однозначно винні всі, але не керівництво, ні викладачі (лікарі), ні КУРАТОР, який мав би знати все про студентів своєї групи. Але всі добре знають, що це один з найкорумпованіших навчальних закладів Волинської області, в якому одним з методів відпрацювання "н" є грошова винагорода. Тож як ті студенти можуть лікуватися в дома знаючи що їх чекає удар по фінансах. От і маємо... Дуже шкода дівчину. Співчуття батькам, рідним та близьким. Нехай земля буде пухом.
Лучанин Показати IP 18 Січня 2018 23:46
Звали Анастасія Ковальчук. Співчуття батькам...
Обурена подруга студ Показати IP 19 Січня 2018 11:22
Насправді, давно пора відправити до коледжу інспекцію. Мало того, що процвітає корупція, так ще й викладачі абсолютно нехтують здоров'ям студентів. Знаю з перших уст, що викладачі лякають учнів "н"-ками, ніби вони потім їх просто не відпрацюють і студента, цитую, "попруть із коледжу". Добре, "н" - це таке, квіточки. АЛЕ, ну я вибачаюся, медичний коледж, викладачі - лікарі, а туалет на вулиці? Невже не зрозуміло, що це небезпечно для здоров'я, оскільки студенти змушені користуватися, вибачте, неприбраним туалетом у 20-градусний мороз? Лікарі, агов, отямтеся! Гроші гребуть лопатами, а хоча б один санвузол зробити не додумалися. Ганьба! А на рахунок корупції - ну ви подумайте, як легко стати "професійним лікарем", постійно "даючи на руку" викладачам. І саме такі спеціалісти приїдуть до вашої дитини на виклик. Говорити можна багато, потрібно діяти.
Не зрозуміло Показати IP 19 Січня 2018 14:59
чого так накинулись всі на коледж. По-перше, якщо там справді такий концтабір і знань не дають, а лише гроші вимагають, то ніхто ж не забороняє забрати документи і обрати інший достойний навчальний заклад. По- друге що за дурні претензії, що викладачі-лікарі не помітили хворобу, а викладачі, що там кожен день перед початком занять прослуховують фонендоскопами кожному грудні клітки, оглядають язик, очі і шкірні покрови, міряють температуру і тільки після цього допускають до занять чи там такі аси працюють, що от так сходу, здалеку глянули на студента і тут же миттєво і безпомилково встановили діагноз, як рентген і узі в одному флаконі, 13, 14 січня були вихідні, дитина ж напевно була вдома, то чому ж рідні при тісному спілкуванні не помітили, що вона тяжко хвора і відпустили її на заняття? І останнє - треба вчитися, шановні, і пропуски надолужувати у всіх навчальних закладах, і не меліть дурниць, що коли ви знаєте матеріал, то вам поставлять двійку чи трійку, якщо не заплатите грошей, всі вчились і всі добре знають коли платиться і за що, і зараз мало що змінилось в цьому плані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus