USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині рибалка провалився під лід за 170 метрів від берега

6 Січня 2014 17:22
Надзвичайна ситуація сталася в переддень Нового року у Велимчому, що на Ратнівщині. Про це повідомляє «Вісник+К».

Затятий рибалка Петро, який би, здавалось, добре повинен знати, що ламкий лід небезпечний для життя – та все ж пішов на озеро порибалити. Для особистої безпеки поприв’язував до чобіт невеличкі дощечки й ними пішов по льоду. Але лід був занадто тонким, і ті дощечки не допомогли – молодий чоловік посеред озера, метрів 170 від берега, провалився.


Добре, що не пішов під лід. Відразу ж став кликати людей на поміч, а разом з тим й сам намагався вибратися з води, знявши з себе чоботи. Найперше почули його крик дві жінки, які й собі загаласували і стали кликати людей, які позбігалися швидко, прихопивши, кому що на думку спало: шнурки, дошки, сокири.

Найперше, що впало в очі – човен, тож стали бити-рубати лід. Пробили льоду лише метрів десять і зрозуміли, що не встигнуть, дуже довго. А тоді хтось надумав добиратися на дошках. Спробували – вийшло. Найбільш сміливим виявився Іван Солов’янчук, сусід потерпілого, батько чотирьох малолітніх дітей. Він без вагань і роздумів першим кинувся на поміч. Став однією ногою на дошку, іншою відпирався і поїхав. Слідом за ним, метрів через десять, таким же способом поїхав Олександр Сас, батько двох дітей, староста храму.

Вони удвох, склавши до купи кілька мотузок витягли Петра на лід. А далі уже його тягли усі, хто зачепився за мотузок. Метрів за сто від берега Петро знову провалився у воду і випустив із рук рятівну мотузку. Після другої спроби Петро обв’язався нею, і, нарешті, його дотягли до берега. Там уже чекала «швидка допомога», люди з теплими ковдрами.

Петра доставили у центральну районну лікарню, у відділення інтенсивної терапії. На щастя, він живий і вже здоровий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Риба Показати IP 6 Січня 2014 18:09
Придурок.
лучанин Показати IP 8 Січня 2014 09:05
Обігріти, нагодувати і дати доброго тягла, щоб про дружину і дітей, дурнуватий, думав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus